centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Surfhastigheten ökar i kommunen

Surfet i mobilerna eller via mobilt bredband blir snabbare och snabbare men det är grannkommunen Upplands-Bro som är snabbast i länet.

centrum_artikel_host

Mobilsurfet blir snabbare och snabbare. Internetstiftelsen har kartlagt hastigheterna via mobiler och mobilt bredband. Det framgår att Sigtuna under 2016 hade en snitthastighet på 25,8 mb/s vilket är en ökning på ett år med 2,3 mb/s. Upplands-Bro har det snabbaste surfet i länet där snitthastigheten låg på 33,0 mb/s. Upplands-Väsby som låg långt efter Sigtuna 2015 är nu förbi efter en ökning från 20,3 till 26,7.

Telia är snabbast
Telia är den operatör som är snabbast i Stockholms län. Därefter följer Tele2. När märsta.nu gjorde ett eget test under måndagen hamnade hastigheten på 19,3 mb/s ner och 2,6 upp med Tele2. Det är långt under Tele2:s snitt som är 27,6 mb/s ner och 9,7 mb/s upp i Stockholms län. Undersökningen gjordes i Steninge. Noterbart är att grannkommunen Vallentuna ligger i botten av länslistan med en snitthastighet på 20,7 mb/s.

Internetstiftelsen skriver i ett pressmeddelande att surfastigheterna via mobiler har mer än tiodubblats på sex år. Men skillnaderna är stora beroende på vart i landet man surfar. Du kan alltid kolla din aktuella hastighet via Bredbandskollen

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider