panorama_stationshusen
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Surfhastigheten ökar i kommunen

Surfet i mobilerna eller via mobilt bredband blir snabbare och snabbare men det är grannkommunen Upplands-Bro som är snabbast i länet.

centrum_artikel_host

Mobilsurfet blir snabbare och snabbare. Internetstiftelsen har kartlagt hastigheterna via mobiler och mobilt bredband. Det framgår att Sigtuna under 2016 hade en snitthastighet på 25,8 mb/s vilket är en ökning på ett år med 2,3 mb/s. Upplands-Bro har det snabbaste surfet i länet där snitthastigheten låg på 33,0 mb/s. Upplands-Väsby som låg långt efter Sigtuna 2015 är nu förbi efter en ökning från 20,3 till 26,7.

Telia är snabbast
Telia är den operatör som är snabbast i Stockholms län. Därefter följer Tele2. När märsta.nu gjorde ett eget test under måndagen hamnade hastigheten på 19,3 mb/s ner och 2,6 upp med Tele2. Det är långt under Tele2:s snitt som är 27,6 mb/s ner och 9,7 mb/s upp i Stockholms län. Undersökningen gjordes i Steninge. Noterbart är att grannkommunen Vallentuna ligger i botten av länslistan med en snitthastighet på 20,7 mb/s.

Internetstiftelsen skriver i ett pressmeddelande att surfastigheterna via mobiler har mer än tiodubblats på sex år. Men skillnaderna är stora beroende på vart i landet man surfar. Du kan alltid kolla din aktuella hastighet via Bredbandskollen

eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider