socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Stort polispådrag efter aggressiv vapenman

Polisen kallades till Märsta efter larm om bråk. Men ärendet fick en helt annan vändning och man mötte istället en aggressiv och beväpnad man: – Vi har skickat massa resurser, säger Eva Nilsson vid polisen.

centrum_artikel_host

Vid 20-tiden på måndagen larmades polisen till centrala Märsta efter larm om ett bråk. Det skulle vara två personer som drabbat samman vid Stationsgatan.
– Initialt om personer som bråkat utomhus och den ena ska vara väldigt aggressiv, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Beväpnad med pistol
När första patrullen anlände fick man uppgifter av vittnen att den aggressiva mannen skulle vara beväpnad med ett vapen. Men de två personerna hade försvunnit i riktning mot Märsta station. Ett stort polispådrag kallades in som förstärkning, och enligt vittnen till märsta.nu sökta polisen även med hundpatruller.
– Vi skickar massa resurser och efter en viss spaning så påträffar man de vid pendeltågsstation, och vid kontroll av dem så visar det sig att en person har ett vapen i sina tillhörigheter, säger Nilsson.

Brott mot vapenlagen
Mannen greps av polisen misstänkt för vapenbrott och fördes till station. Den andra personen är inte gripen men hämtad till förhör. Nilsson har i nuläget inga uppgifter om man kommer att upprätta en anmälan för bråket.
– Det kanske ändrar sig när vi har förhört de, men ingen person är skadad i alla fall.

TV: Aggressiv pistolman i Märsta – stort polispådrag

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out