defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Stort polispådrag efter aggressiv vapenman

Polisen kallades till Märsta efter larm om bråk. Men ärendet fick en helt annan vändning och man mötte istället en aggressiv och beväpnad man: – Vi har skickat massa resurser, säger Eva Nilsson vid polisen.

centrum_artikel_host

Vid 20-tiden på måndagen larmades polisen till centrala Märsta efter larm om ett bråk. Det skulle vara två personer som drabbat samman vid Stationsgatan.
– Initialt om personer som bråkat utomhus och den ena ska vara väldigt aggressiv, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Beväpnad med pistol
När första patrullen anlände fick man uppgifter av vittnen att den aggressiva mannen skulle vara beväpnad med ett vapen. Men de två personerna hade försvunnit i riktning mot Märsta station. Ett stort polispådrag kallades in som förstärkning, och enligt vittnen till märsta.nu sökta polisen även med hundpatruller.
– Vi skickar massa resurser och efter en viss spaning så påträffar man de vid pendeltågsstation, och vid kontroll av dem så visar det sig att en person har ett vapen i sina tillhörigheter, säger Nilsson.

Brott mot vapenlagen
Mannen greps av polisen misstänkt för vapenbrott och fördes till station. Den andra personen är inte gripen men hämtad till förhör. Nilsson har i nuläget inga uppgifter om man kommer att upprätta en anmälan för bråket.
– Det kanske ändrar sig när vi har förhört de, men ingen person är skadad i alla fall.

TV: Aggressiv pistolman i Märsta – stort polispådrag

defacto_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
yrkesutbildning
mordet på Norrbacka

Söker vittnen efter dödskjutning

Nyheter Polisen uppges vara i ett intensivt skede kring dödsskjutningen på Norrbacka i oktober och söker därför fler vittnen: - Utredarna har jobbat mycket intensivt sedan händelsen och fått genombrott i utredningen som har föranlett att misstänkta personer kunnat identifieras och frihetsberövas. Fler frihetsberövanden kan inte uteslutas, skriver Polisen i ett pressmeddelande.

centrum_host_helsida
EXTRA

Polis utreder mordförsök efter skjutning

Nyheter Det var under lördagen som polis larmades till en adress i centrala Märsta sedan man hittat skotthål i en bostad. Ingen har ännu gripits och polis uppmanar allmänhet som har tips att höra av sig.

Polis utredde skottljud – Inga tecken på skjutning

Nyheter Polis fick vid 11.30-tiden samtal om skottlossning i Märsta. Ett stort pådrag larmades till ett område som låg i närheten av en skola: - Inget tyder på att det varit någon skottlossning, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

Extra

Blodig man hittad i trapphus

Nyheter Polisen larmades till Valsta med anledning av att en skadad man hittades: - Det är någon form av stickvapen som använts, säger Pär Fahlström vid Polisens ledningscentral.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
nrh
connys