centrum_panorama_hostshopping

Pojke avled efter trafikolycka

Ett stort pådrag befinner sig i Valsta med anledning av en trafikolycka. Ett stort område längs Valstavägen har även spärrats av av polisen.

centrum_artikel_host

Polisen uppger att en person skadats i en trafikolycka i Valsta. Det är mycket folk på plats och situationen beskrivs som rörig av uppgiftslämnare. Ett stort område har spärrats av. En person greps misstänkt för bland annat drograttfylleri och vållande till kroppsskada. Under kvällen meddelade polisen att den som kördes på var en pojke i 11-årsåldern som avled till följd av sina skador. Polisen har ändrat brottsrubriceringen till vållande till annans död.

Uppdaterad 23.40

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
pantamera_out