eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Stänger ner för all inomhusidrott

Sigtuna kommun har i likhet med andra kommuner i länet beslutat att stänga ner hallar, ishallar och simhall: - Vi uppmanar nu alla kommuner att i dialog med idrottsrörelsen fatta kloka beslut där vi kan bedriva utomhusträning på ett smittsäkert sätt, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett uttalande.

centrum_artikel_host

På grund av den ökande smittspridningen i regionen har flera kommuner stängt ner hallar, ishallar och badhus. På lördagen var Stockholm först ut, Värmdö följde efter på söndag morgon. Under söndagen har Sigtuna kommun informerat föreningar enligt uppgift till märsta.nu.

Det betyder att barn och ungdomar, oavsett ålder, inte längre kan träna i kommunens hallar.
– Detta gäller all verksamhet inomhus för alla åldrar. Förutom de verksamheter som av Riksidrottsförbundet definieras som elitidrott. Dessa kommer att undantas enligt gällande lagstiftning, skriver Lars Palmér, chef för Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett utskick till föreningslivet.

En ledare som märsta.nu varit i kontakt med beklagar beslutet då Riksidrottsförbundet anser att barn och unga ska motionera som vanligt men inte spela matcher. Nedstängning pågår fram till och med 24/1 2021.
– Nu får vi hitta andra alternativ till att vara inomhus och hoppas att vädret är fortsatt milt, säger ledaren.

Riksidrottsförbundet har på sin hemsida kommenterat beslutet generellt om att kommuner stänger ner så att barn och unga drabbas.
– Runt om i landet fattar nu kommuner olika beslut när det gäller idrottsrörelsens verksamhet. På vissa håll har man stängt all inomhusverksamhet och på något håll även alla utomhusanläggningar för organiserad träning, men tillåter spontanidrott. Ledarledd organiserad träning är troligtvis mer smittsäker verksamhet än spontanidrott. Det är ett allvarligt läge men det är nu viktigt att vi behåller lugnet och inte fattar desperata beslut, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys