socialdemokraterna_maj_panorama
Trafikkaos efter att fotanglar slängts längs hela E4:anFoto: Insändarbild
Trafikkaos efter att fotanglar slängts längs hela E4:anFoto: Skärmdump/trafiken.nu
Trafikkaos efter att fotanglar slängts längs hela E4:anFoto: Skärmdump/trafiken.nu

Åtalas för spektakulärt inbrott – stal mobiler för tiomiljoner

Flera män åtalas för det spektakulära inbrottet i Rosersberg. Lagerporten rammades med en bil, och männen misstänks ha stulit telefoner till ett värde av nästan tio miljon kronor.

centrum_artikel_host

Tio män, hemmahörande i västra Stockholm, åtalades idag för den välplanerade stöldkuppen mot Brightstar i Rosersberg. Sex av männen åtalas för grov stöld och ska, enligt stämningsansökan, natten den första november ha klippt upp stängslet runt lagret. Man ska sedan ha rammat lagerdörren med en bil.

Miljonbelopp
Väl inne i lagret ska man med hjälp av pallyftare lastat över mängder med mobiltelefoner till flera lyxbilar utanför. Därefter flydde man till en annan adress och lastade över godset till en lastbil. Strax efter inbrottet spred man flera hundra fotanglar på E4:an för att orsaka trafikstopp, vem som slängt ut fotanglarna är okänt. Enligt stämningsansökan har männen stulit mobiler till ett värde av 9 600 000 kronor. Enligt männens advokater som märsta.nu talat med förnekar samtliga till brott.

Fick inside hjälp av lagerarbetare
Lastbilen kördes till Vidargatan/Hugingatan där man träffade ytterligare fyra män och bytte bilar. De fyra männen åtalas för medhjälp till grov stöld. En av männen ska sen tidigare arbetat på det aktuella lagret och misstänks ha gett information till dem andra männen om när mobiltelefonerna anlänt till lagret, och vart man placerat ut pallarna med telefonerna i byggnaden. Mannen har dock uppgett i förhör att han blivit hotad av en okänd man som velat ha den informationen.

Männen var polisbevakade
Redan flera veckor innan männen slagit till mot Brightstar ska polisens spanare varit efter dem.  Polisen ska ha avlyssnat männens samtal vid flera tillfällen och även följt efter dem när männen rekat runt Rosersbergs industriområde. Natten då männen slog till hade polisen en stor styrka redo, och även en helikopter som följde bilarna.

Misstänkts även för miljonrån
Fyra av tio männen misstänkts även för ett rån mot växlingskontoret Forex i Täby i centrum. Rånet ska ha skett 22 juli 2015 och gärningsmännen fick då med sig 2 145 319 kronor. Även då slängde man ut fotanglar längs flyktvägen.
– Min klient nekar till brott i båda fallen och jag utgår från att han kommer bli frikänd, säger  Martin Cullberg, en av männens advokat, till märsta.nu.
– Min klient förnekar båda de misstankar som riktats mot honom. Han har inte varit på plats vid någon av brottsplatserna, säger Johan Cahp, advokat åt en annan av männen.

Fotnot: märsta.nu har sökt kammaråklagare Ewa Tvengström för en kommentar. 

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out