panorama_stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Här inträffade stöldenFoto: Maps

Spektakulär stöld från Schenker i natt

Under natten utsattes Schenker i Arlandastad för ett spektakulärt inbrott och tjuvar försvann med flera säckar mobiltelefoner och laptops, rapporterar Aftonbladet: - Insatsen är avslutad på plats i alla fall, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel_host

Schenker som har bemanning dygnet runt utsattes för ett inbrott vid 2.30-tiden. Personal hörde först en motorsåg innan larmet gick igång säger Per Wetterlind vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. Tjuvarna tog sig in på lagret genom att klippa upp stängslet och därefter såga sög in i en lastbilsport.
– De körde in med två Audibilar på lagerområdet och sågade upp lastbilsporten. Sedan fyllde de fem brandgula ”Big bags” med mobiltelefoner och laptops, berättar ett vittne för tidningen.

När polisen anlände hade tjuvarna försvunnit men spaningar pågår runt om i Arlandastad och Märsta för att eventuellt få tag i dem. En tekniks undersökning kommer att genomföras under dagen. Rubriceringen är grov stöld.
– I nuläget vet vi bara att det var Audibilar, och det är ju inte helt ovanligt i sådana här sammanhang, säger Per Wetterlind.

Vid 8-tiden meddelar Polisen att insatsen är avslutad och att ingen mer sökning pågår efter gärningsmännen. Spaning kommer istället att utgå från Sollentuna där polisen avrapporterat och går igenom informationen.Schenker har två anläggningar i Märsta, den som utsattes för stölden är den nya på Dahlens gata/Fyrgatan.

Vet du mer eller har bilder? Maila/MMS:a redaktionen

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna