socialdemokraterna_maj_panorama
Missing People Sweden behöver tips för att gå vidareFoto: Jamshid Jamshidi
Torild några dagar före försvinnandet.Foto: Privat

Sökningar efter Torild läggs på is-Kommunen anmäler sig själv

Torild är fortfarande försvunnen och har varit det sedan i söndags. Med anledning av försvinnandet har kommunen beslutat att göra en Lex Sarah-anmälan för att utreda om man har brustit i rutinerna: - Jag beklagar det tråkiga som har inträffat och jag känner starkt med kvinnans anhöriga, säger Kristina Holmberg, Äldre och omsorgsförvaltningens chef.

centrum_artikel_host

Missing People Sweden var ute med ett 50-tal frivilliga för tredje kvällen i rad på onsdagen. Sökningarna som koncentrerades till Rävsta och Til gav dock inga resultat.
– Vi har inget att gå på, det är bara lite ströobservationer och vi vet inte ens om det är hon som har setts, säger Kajsa Berggren som varit administrativ chef för insatsen i Märsta.

Behöver konkreta tips
Det blir inga fler sökningar som läget är just nu. Men Kajsa poängterar att om man får in tips så kan man dra ut på en gång. Det har även varit folk ute i skogarna som sökt på eget bevåg och det har varit bilar ända bort i Enköping.
– Det behövs tusentals för att finkamma terrängen, det är så stort område som ska genomsökas. Vi måste få in nått konkret tips för att gå vidare. Alternativt kan vi köra i helgen då det är ljust ute, vi har många som är redo och vill ut, fortsätter Kajsa Berggren.

Kommunen gör Lex Sarah-anmälan
Torild bodde på ett kommunalt omsorgsboende i Valsta, det är andra gången inom en kort period som hon försvinner. Trots att hon bär GPS-lyckades personal tappa bort henne. Med anledning av det kommer kommunen att göra en Lex Sarah-anmälan:
– Jag beklagar det tråkiga som har inträffat och jag känner starkt med kvinnans anhöriga. Vi gör nu en lex Sarah-anmälan för att utreda om, och i så fall hur, vi har brustit. Samtidigt gör vi allt vi kan för att hjälpa polisen i sökandet efter kvinnan, säger äldre- och omsorgsförvaltningens chef Kristina Holmberg i mail till märsta.nu

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

forstamaj_helsida
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
stationshusen_outsider
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out