centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild

Socialdemokraterna firade första maj i Valsta

Första maj firades på ett soligt men kyligt Valsta torg under måndagen.

centrum_artikel_host

Den första maj firade Socialdemokraterna i Sigtuna kommun med en festlig tillställning på Valsta torg med talare, korvgrillning, aktiviteter och musikunderhållning. Bland talarna fanns Ann Bly Lässman, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun, Marie Axelsson (S), oppositionsråd, Emel Karakaya (S), 2:e vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt Oskar Norrby, ordförande för SSU lokalt.

Evenemanget på Valsta torg var en fest för människor från alla delar av kommunen och visade på Socialdemokraternas engagemang för en jämlik och rättvis framtid för alla. Det var en dag för att fira arbetarrörelsens kamp för demokrati, solidaritet och jämlikhet. Totalt var det 170 besökare.

Marie Axelsson talade om vikten av att kämpa för jämlikhet och rättvisa i samhället. Hon underströk vikten av att se till att varje individ har samma möjligheter att nå sina drömmar och att ingen ska behöva kämpa ensam.
– Moderaternas politik splittrar Sigtuna kommun och ökar klyftorna medan vår politik enar kommunen och håller ihop den, sa Axelsson (S) oppositionsråd.

Emel Karakaya talade om sommarjobben och utbildningens betydelse för att öka möjligheterna på arbetsmarknaden och att skapa en mer inkluderande kommun. Oskar Norrby uppmanade ungdomar att engagera sig politiskt och att ta ansvar för att forma framtiden.

Denna text genererades med en textrobot

connys_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider