sap_pan23
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild

Socialdemokraterna firade första maj i Valsta

Första maj firades på ett soligt men kyligt Valsta torg under måndagen.

centrum_artikel_host

Den första maj firade Socialdemokraterna i Sigtuna kommun med en festlig tillställning på Valsta torg med talare, korvgrillning, aktiviteter och musikunderhållning. Bland talarna fanns Ann Bly Lässman, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun, Marie Axelsson (S), oppositionsråd, Emel Karakaya (S), 2:e vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt Oskar Norrby, ordförande för SSU lokalt.

Evenemanget på Valsta torg var en fest för människor från alla delar av kommunen och visade på Socialdemokraternas engagemang för en jämlik och rättvis framtid för alla. Det var en dag för att fira arbetarrörelsens kamp för demokrati, solidaritet och jämlikhet. Totalt var det 170 besökare.

Marie Axelsson talade om vikten av att kämpa för jämlikhet och rättvisa i samhället. Hon underströk vikten av att se till att varje individ har samma möjligheter att nå sina drömmar och att ingen ska behöva kämpa ensam.
– Moderaternas politik splittrar Sigtuna kommun och ökar klyftorna medan vår politik enar kommunen och håller ihop den, sa Axelsson (S) oppositionsråd.

Emel Karakaya talade om sommarjobben och utbildningens betydelse för att öka möjligheterna på arbetsmarknaden och att skapa en mer inkluderande kommun. Oskar Norrby uppmanade ungdomar att engagera sig politiskt och att ta ansvar för att forma framtiden.

Denna text genererades med en textrobot

joes-helsida
moderat_fokus_helsida

Liberalerna kritiska till angiverikrav för skolan

Nyheter Liberalernas riksdagsledamot Fredrik Malm och Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) skriver i ett pressmeddelande till märsta.nu att lärare inte ska behöva informera myndigheter om elever som saknar uppehållstillstånd.

sap_sep23_helsida

(V)-ledaren besökte Österby Gård

Nyheter På tisdagen besökte Nooshi Dadgostar, partiledare för Vänsterpartiet, Österby Gård utanför Sigtuna tillsammans med LRF (Lantbrukarnas Riksförbund). Under besöket fick hon insikt i hur klimatförändringarna påverkar livsmedelsproduktionen och diskuterade möjligheter att öka den svenska och lokala maten i offentliga kök.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
1 maj

Fokus på utmaningar i välfärden

Nyheter På måndag är det 1 maj och det ska firas av Socialdemokraterna på Valsta torg med tal av oppositionsrådet Marie Axelsson: - Jag kommer att prata om utmaningarna inom välfärden i kommunen, säger Marie Axelsson.

hockeyskola_helsida

Vill höja sommarpengen till 750 kronor

Nyheter Sedan ett antal år tillbaka finns det en sommarpeng och vinterpeng som barn kan tilldelas i familjer som har försörjningsstöd. Nu vill det största oppositionspartiet Socialdemokraterna höja pengen med 250 kronor.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Prestigefullt uppdrag för Langby

Nyheter Erik Langby har valts till ny ordförande i Kommuninvest som är en samverkan för kommuner i samband med finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor och sjukhus med mera.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Nyheter Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Nyheter Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
connys
ica_outsider