panorama_stationshusen
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Snart kommer de första nyanlända in i praktik på skolor

Kommunen ska efter beslut i Barn- och ungdomsnämnden förra veckan inleda ett samarbete med Arbetsförmedlingen om att hitta praktikplatser för nyanlända.

centrum_artikel_host

Nyanlända ska kunna få praktikplatser inom Barn- och ungdomsförvaltningen. Nämnden beslutade förra veckan att kommunen ska inleda samarbete med Arbetsförmedlingen om saken. Enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun finns det cirka 200 nyanlända i kommunen med uppehållstillstånd i Arbetsförmedlingen register, ca 20 av dessa är intresserade av att arbeta med barn och unga samt har en formell lärarutbildning från hemlandet vilken har validerats och godkänts av arbetsförmedlingen.

Gör en bakgrundskoll
För att få arbete inom skolan måste man också göra en bakgrundskontroll på personerna samt intervjua dem innan praktiken på 6-12 veckor kan inledas. Kommunen tror att det finns ett antal personer som skulle kunna äretå som vaktmästare, rastvärdar eller med andra praktiska arbetsuppgifter.
– Praktik för nyanlända kommer att skapa mervärden och positiva effekter genom fler vuxna i skolan samt en snabbare integrationsprocess. Att som nyanländ stå vid sidan av samhället under flera år är förödande både för Sverige som för den enskilda individen, kommenterar Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host