socialdemokraterna_maj_panorama
Linbanor kan snart knyta samman kommunens olika delarFoto: Grianghraf/Unsplash

Snart börjar bygget av linbanan

Planerna på linbana mellan Märsta station och Arlanda blir verklighet och dessutom expanderas projektet till att omfatta andra kommundelar.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun överraskar invånarna genom att avslöja planer på att implementera linbanor som en ny form av kollektivtrafik i staden. Enligt kommunens uttalande kommer linbanorna att erbjuda ett innovativt och miljövänligt sätt för invånarna att resa runt i staden och koppla samman olika delar av Sigtuna kommun.

Linbaneprojektet är tänkt att omfatta flera linjer som sträcker sig över kommunens landskap och erbjuder en unik och spektakulär utsikt för passagerarna. Det förväntas också minska trafikbelastningen på vägarna och minska koldioxidutsläppen i staden.

Trots entusiasmen för det nya projektet har det också väckt viss förvirring och frågor bland invånarna. Vissa undrar över praktiska detaljer som stationernas placering och biljettpriser, medan andra ser det som ett spännande och progressivt steg mot att modernisera stadens transportsystem.

Kommunen planerar att inleda samråd med invånarna och genomföra ytterligare utredningar innan projektet blir verklighet. Invånarna uppmanas att se fram emot en framtid med nya möjligheter och en spektakulär utsikt över Märsta från ovan.

mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider