panorama_stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi

Snabbare pendel till Stockholm från Märsta

Det alliansledda landstinget har beslutat om att Märsta-Stockholm får utökad pendeltågstrafik som bara stannar vid ett fåtal stationer. Därmed kommer resan till och från Stockholm bara ta 25 minuter.

centrum_artikel_host

Först 2018 införs fler tåg på linjen Märsta-Stockholm med så kallad ”skip-stop”, det vill säga tågen stannar bara vid ett fåtal stationer. Resan in tar då bara 25 minuter, ca tio minuter snabbare än idag:
– Jag är glad över att våra ansträngningar och samtal med landstinget de senaste åren nu verkar bära frukt. Genom både formella och informella möten med de ansvariga för kollektivtrafiken har vi tryckt på nödvändigheten att förbättra möjligheten för kommunens invånare att pendla med tåg och buss till sina arbetsplatser, säger Olov Holst, oppositionsråd (M), i ett pressmeddelande.

Under en tid har landstinget utrett möjligheterna för ”skip-stop” och kommunerna har fått lämna remissvar. Flera kommuner i länet var negativa då deras stationer hoppades över, bland annat Huddinge och Sollentuna. Lösningen ansågs vara tätare turer men inte att man skippar stationer. Olov Holst (M), som även är med i landstingsfullmäktige som ersättare, säger att det finns mer att göra för att underlätta för kommuninvånarna att åka kollektivt.

centrum_host_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stationshusen_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider