kyrka_advent _pan
Foto: Pressbild

Slottschefen fick hyra för 12 000 kronor i månaden

Slottschefen Mikael Sackleen på Statens Fastighetsverk fick hyra en flygel på Rosersbergs slott för 12000 kronor i månaden, rapporterar Expressen.

centrum_artikel_host

Mikael Sackleen som misstänks för korruptionsbrott på Statens fastighetsverk fick hyra en flygel på 283 kvadratmeter på Rosersbergs slott för 12000 kronor i monaden, dessutom genomgick den renovering för hundratusentals kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Det handlar om en så kallade köksflygeln som på pappret är 227 kvadratmeter men i verkligheten 283 kvm, skriver Expressen. Flygeln stod tom fram till 2006 men då Sackleen flyttade in så ställdes bostaden i ordning. Kök, badrum och ytskikt renoverades för 844 000 och 2011 gjordes en utvändig fönstermålning för 258 000 kronor. 2013 gjordes en tredje renovering för 523 000 kronor. Sammanlagt renoverades Rosersbergs slott för 19 miljoner kronor i samband med att den skulle göras i ordning för hotell- och konferensverksamhet.

Enligt Expressen så vräks Sackleen med omedelbar verkan. Statens Fastighetsverk medger att det inte var upp till Sackleen att bestämma vad som ska göras om. Det är oklart varför hyran var så pass låg:
– Faktum är att jag också tycker att det är konstigt, säger Charlotta Andersson Lund, fastighetschef, till tidningen.

Köksflygeln ska framöver införlivas i konferensverksamheten som Stockholm Meeting Selection driver. Sackleen, hans fru och generaldirektören på Statens Fastighetsverk är misstänkta för ett flertal så kallade korruptionsbrott.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

advent_kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
vintermarknad_outsider
connys
dackskifteoutsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
kyrka_outsider_advent