vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Skyddstillsyn för oaktsam våldtäkt

Den man som misstänks för en våldtäkt på ett gruppboende i kommunen undgår fängelse och döms för oaktsam våldtäkt.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att en man häktats och åtalats för en våldtäkt som inträffade på ett gruppboende. Nu döms han för oaktsam våldtäkt då rätten anser att han borde vetat att det rådde omständigheter som gjorde att kvinnan inte var med på sex frivilligt. Mannen undgår dock fängelse då han döms till skyddstillsyn, om fängelse skulle dömts så motsvarar påföljden tio månader i fängelse. Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan på 85 000 kronor.

julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
swedol_outsider
dackskifteoutsider
nrh
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider