centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Skyddstillsyn för oaktsam våldtäkt

Den man som misstänks för en våldtäkt på ett gruppboende i kommunen undgår fängelse och döms för oaktsam våldtäkt.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att en man häktats och åtalats för en våldtäkt som inträffade på ett gruppboende. Nu döms han för oaktsam våldtäkt då rätten anser att han borde vetat att det rådde omständigheter som gjorde att kvinnan inte var med på sex frivilligt. Mannen undgår dock fängelse då han döms till skyddstillsyn, om fängelse skulle dömts så motsvarar påföljden tio månader i fängelse. Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan på 85 000 kronor.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider