centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild

Skänker bort julklappar till välgörenhet

Återbruket och Skänkt och åter hängt har ett överskott av kläder och prylar så de kommer att skänka en stor del till olika välgörenhetsprojekt inför jul.

centrum_artikel_host

Socialpsykiatrin i Sigtuna kommun har bestämt sig för ett julinitiativ.
– Vi får kläder och prylar från kommuninvånarna som vi fräschar upp tillsammans med våra deltagare och säljer i våra butiker, Återbruket och secondhand butiken, Skänkt och åter hängt. Syftet är att våra deltagare som av olika skäl inte kan komma ut på arbetsmarknaden ska få en meningsfull sysselsättning, berättar Katarina Bozkurt, enhetschef på Socialpsykiatrin.

Då butikerna är överfulla detta år på grund av att man inte haft lika många kunder som vanligt samt att man inte kan ta emot så många i butiken samtidigt så kommer man rensa ut och göra julklappar.
– Vi har kontaktat kyrkan, kvinnojouren, äldreomsorgen och frivilliga organisationer som kommer i kontakt med familjer eller ensamma personer som kan behöva få ett tillskott av julklappar i år. Både deltagare och personal är mycket engagerad och känner att de kan vara med att göra skillnad. Vi tackar kommuninvånarna I Sigtuna kommun att vi får vara mellanhand att kunna förmedla det de skänkt som kan bli till glädje för andra, säger Katarina Bozkurt.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
joes-helsida
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys