centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild

Skänker bort julklappar till välgörenhet

Återbruket och Skänkt och åter hängt har ett överskott av kläder och prylar så de kommer att skänka en stor del till olika välgörenhetsprojekt inför jul.

centrum_artikel_host

Socialpsykiatrin i Sigtuna kommun har bestämt sig för ett julinitiativ.
– Vi får kläder och prylar från kommuninvånarna som vi fräschar upp tillsammans med våra deltagare och säljer i våra butiker, Återbruket och secondhand butiken, Skänkt och åter hängt. Syftet är att våra deltagare som av olika skäl inte kan komma ut på arbetsmarknaden ska få en meningsfull sysselsättning, berättar Katarina Bozkurt, enhetschef på Socialpsykiatrin.

Då butikerna är överfulla detta år på grund av att man inte haft lika många kunder som vanligt samt att man inte kan ta emot så många i butiken samtidigt så kommer man rensa ut och göra julklappar.
– Vi har kontaktat kyrkan, kvinnojouren, äldreomsorgen och frivilliga organisationer som kommer i kontakt med familjer eller ensamma personer som kan behöva få ett tillskott av julklappar i år. Både deltagare och personal är mycket engagerad och känner att de kan vara med att göra skillnad. Vi tackar kommuninvånarna I Sigtuna kommun att vi får vara mellanhand att kunna förmedla det de skänkt som kan bli till glädje för andra, säger Katarina Bozkurt.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys
klara_outsider
brobygget_outsider