Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem tjänade 1200 per lägenhet

Nästan 1200 kronor per lägenhet, så mycket tjänade SigtunaHem under 2016, avslöjar tidningen Hem & Hyra.

Det görs stora vinster bland de allmännyttiga fastighetsbolagen. SigtunaHem är dock långt ifrån det bolag som tjänar mest, men man är på plats 50 över vinster 2016. Det året tjänade SigtunaHem 1186 kronor per 75 kvadratmeter. Men 2014 å andra sidan så backade man 2503 kronor per 75 kvadratmeter, uppger Hem & Hyra.

Andra allmännyttiga bolag tjänade klart mer, Sollentunahem plockade nästan 13000 kronor per lägenhet och Signalisten i Sundbyberg 13300 kronor. Väsbyhem är fyra i riket med 16 000 kronor i vinst per lägenhet.

Regnbågskoalitionen beslutade i och med budgeten för 2018 att SigtunaHem ska ge en utdelning på 5 miljoner kronor nästa år. Orsaken till vinsterna är enligt Hem & Hyra låga räntor, fullt i beståndet och högre intäkter än utgifter för att äga och förvalta husen. Hyror från nyproduktion och lokaler bidrar också till vinsterna.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening