centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Sigtuna vill bli Årets klimatstad

Sigtuna är en av de nya kommunerna i länet som anslutit sig till One Planet City Challange.

centrum_artikel_host

Världsnaturfonden, WWF, har utmanat världens städer att anta One Planet City Challenge. Runt 240 städer från 50 länder har anslutit sig, bland dessa finns Sigtuna, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Sigtuna kommer i konkurrens med bland annat London, Paris, Köpenhamn och Tokyo att slåss om titeln Årets klimatstad. Först utses nationella vinnare. Städerna måste visa vad de gör för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, vilka snabba åtgärder man vidtagit för att minska utsläppen och hur man anpassar och skydda sina invånare från redan intecknade klimatförändringar enligt Aktuell Hållbarhet.

De svenska städerna har även ett tilläggsuppdrag att minska konsumtionen från kommunernas invånare. Till våren utses den nationella vinnaren i Sverige. I Stockholms län är det bara Sigtuna och Upplands-Bro som är med. I närområdet märks Uppsala och Örebro.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
nrh_sigtuna