eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Se upp med vilt på vägarna

Nästa vecka är det Nationell viltolycksvecka där polis och Nationella Viltolycksrådet ska uppmärksamma trafikanter på att det finns risk för vilt på vägarna.

centrum_artikel_host

I samband med Öppna hus på Sigtunas brandstation fanns det lokala viltjägarna på plats för att berätta kring viltolyckor och hur de kallas in i samband med olyckor för att leta reda på skadade djur som traskat vidare efter en olycka. Bland annat finns det risk för krock med vildsvin på väg 263 förbi Sigtuna och på Billbyvägen mot Granby/Erikssund. Öster om Arlanda är det risk att krocka med vilt. Siffror från Nationella Viltolycksrådet visar att det under hela 2014 inträffade 159 incidenter med rådjur, älg och svin. För det första halvåret 2015 inträffade 92 stycken. De flesta olyckorna är krockar med rådjur.

Under nästa vecka, 21-27 september, kommer Polisen och Nationella Viltolycksrådet att tillsammans uppmärksamma risken för olyckor med informationskampanjer, polisen kommer också att genomföra hastighetskontroller på viltolycksdrabbade vägar. Den senaste veckan har en olycka anmälts på väg 273 i höjd med Arlandastad.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna