panorama_stationshusen
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Schism om fjärde bana på Arlanda

En ny schism gällande en fjärde bana på Arlanda har uppstått mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet rapporterar Ekot på lördagen.

centrum_artikel_host

Miljöpartiet kräver att regeringsbeslutet om en fjärde banan tas bort från den sk färdplanen för Arlanda, något som Socialdemokraterna vägrar göra rapporterar Sveriges Radio Ekot.
– Vi är mitt inne i en klimatkris och då kan vi inte fortsätta flyga på de här nivåerna och vi kan framför allt inte öka flygandet, säger Lorentz Tovatt (MP), klimatpolitisk talesperson till Ekot.

Färdplanen har tillsvidare stoppats av Miljöpartiet, en plan som infrastrukturminister Tomas Eneroth ville gå ut med. Frågan är viktig för Miljöpartiet även om det inte är aktuellt med ett ultimatum. Frågan kommer att diskuteras vidare mellan partierna och inte i media, uppger Tovatt.

Utbyggnad av Arlanda pågår och det planeras för 30 miljoner resenärer, för att det ska vara möjligt krävs bland annat ännu en landningsbana. Anna-Caren Sätherberg (S), ledamot av Trafikutskottet i Riksdagen, tror inte att det blir Arlandafrågan som spräcker regeringen:
– Regeringen har lyckats lösa kniviga frågor förut och jag tror ändå att man måste förstå att i det här landet så behöver vi samtliga transportslag, säger hon enligt Ekot.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

mp_helsida_eu
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
stationshusen_outsider