eldsjal2024_pan
Kristoffer Tamsons med Olov Holst vid Märsta station nyligen.Foto: Insändarbild/Moderaterna

Satsning på ökad trygghet i pendeltågstrafiken

Innan mandatperioden är till ända så satsar den alliansstyrda landstingsledningen fem miljoner kronor på att öka tryggheten i pendeltågstrafiken.

centrum_artikel_host

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) och Moderaterna uppger att man satsar fem miljoner kronor på ökad trygghet i pendeltågstrafiken. Pengarna ska användas främst kring stationer där otryggheten upplevs som störst. Märsta är inte en av dessa stationer men påverkas ändå av satsningen enligt Moderaterna.

220 miljoner på säkerhet
Pengarna går till ett 15-tal trygghetsväktare som ska arbeta med trygghetsskapande åtgärder i hela pendeltågsnätet.
– Vi har under senare år ökat trygghetsinsatserna i SL-trafiken med en tredjedel till att nu överstiga 220 miljoner årligen. Det har inneburit att vi fortfarande har ganska höga trygghetstal, men det är en kamp mot klockan och vi ser hur kriminaliteten i samhället söker sig mot kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons (M)

Vill att kommunerna tar ansvar
Nyligen besökte även Kristofer Tamsons Märsta station tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Olov Holst. Tamsons efterlyser att kommunerna tar ett större ansvar i trygghetsarbetet samtidigt som SL bidrar. Bland annat vill han se att kommunala graffitiväggar upphör. Det bidrar till ökat klotter kring och på stationer som SL får hantera.

Välkomnas av Holst
Beskedet välkomnas av kommunstyrelsens ordförande Olov Hols:
– Tillsammans med den största trygghetssatsningen i Sigtuna kommuns historia som Moderaterna och kommunledningen nu gör kommer Moderaternas landstingssatsning kraftfullt öka tryggheten för Sigtunas kommuninvånarna. Vårt kraftiga fokus på ökad trygghet börjar nu få effekt på riktigt, säger Host till märsta.nu

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
stentekompani_outsider