centrum_panorama_hostshopping
Anders Johansson sågar sina tidigare partikamrater i SigtunaFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Sågningen av förre kommunalrådet: – Pinsamt förfarande

Förre kommunalrådet Anders Johansson spar inte på krutet i en diskussion på Facebook med sin tidigare partikollega David Lundqvist (S) som kallas Bagdad Bob av Johansson samt att hela förfarandet i fullmäktige anses pinsamt förfarande för majoriteten.

Förre fullmäktigeordföranden David Lundqvist (S) har inte gjort det till en hemlighet att Olov Holst inte borde ha låtit sig nomineras i samband med KSO-omröstningen. Men det ger inte förre kommunalrådet Anders Johansson mycket för. I en diskussion de båda emellan på Facebook sågar Anders totalt både sitt partis agerande i fullmäktige och Lundqvist. På en fråga om Anders vet varför Holst ställde upp i svarar Anders följande:
– David- nej, jag har ingen aning om det. Men om det är så att Holst bara har garanterat stöd från 19 mandat så framstår det för mig, och förmodligen för alla andra utomstående betraktare, som än mer obegripligt att Ibo inte är vald som KSO från 1/1 2016. Jag måste säga att rollen som Bagdad Bob inte klär dig speciellt bra.

”Busenkelt”
Johansson nöjer sig dock inte med att kalla Lundqvist för Bagdad Bob utan hela förfarandet med att inte få Khalifa valt kallar han för ”Pinsamt”.
– Man kan tycka illa om oppositionen och deras beteende, men det ska inte spela någon roll för det är bara att rösta igenom sin kandidat så får oppositionen stå där med ytterligare en förlust att lägga till de andra. Det är ju busenkelt.

Även att lansera ett extra KF utan att rösta igenom valet av Khalifa sågas av Johansson:
– Man ”äger” trots allt frågan själv och kan strunta i den bångstyriga oppositionen. Men icke, inte heller denna gång lyckas ”majoriteten” välja ny KSO från 1/1 2016… Om man efter detta inte begriper att hela förfarandet är pinsamt och ett mycket större problem för ”majoriteten” än för oppositionen, då är man antingen en grav verklighetsförnekare eller så begriper man sig inte på politik för fem öre. Båda är lika tragiska.

märsta.nu har sökt David Lundqvist för en kommentar.

storemore_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

brobygget_pask
pantamera_avc_helsida
sd_pask_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

centrum_host_helsida

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

connys_helsida

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
sd_pask_outsider
brobygget_pask_outsider
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
outsider_aldreomsorg
storemore_out
pantamera_out