eu_valet_panorama
Anders Johansson sågar sina tidigare partikamrater i SigtunaFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Sågningen av förre kommunalrådet: – Pinsamt förfarande

Förre kommunalrådet Anders Johansson spar inte på krutet i en diskussion på Facebook med sin tidigare partikollega David Lundqvist (S) som kallas Bagdad Bob av Johansson samt att hela förfarandet i fullmäktige anses pinsamt förfarande för majoriteten.

centrum_artikel_host

Förre fullmäktigeordföranden David Lundqvist (S) har inte gjort det till en hemlighet att Olov Holst inte borde ha låtit sig nomineras i samband med KSO-omröstningen. Men det ger inte förre kommunalrådet Anders Johansson mycket för. I en diskussion de båda emellan på Facebook sågar Anders totalt både sitt partis agerande i fullmäktige och Lundqvist. På en fråga om Anders vet varför Holst ställde upp i svarar Anders följande:
– David- nej, jag har ingen aning om det. Men om det är så att Holst bara har garanterat stöd från 19 mandat så framstår det för mig, och förmodligen för alla andra utomstående betraktare, som än mer obegripligt att Ibo inte är vald som KSO från 1/1 2016. Jag måste säga att rollen som Bagdad Bob inte klär dig speciellt bra.

”Busenkelt”
Johansson nöjer sig dock inte med att kalla Lundqvist för Bagdad Bob utan hela förfarandet med att inte få Khalifa valt kallar han för ”Pinsamt”.
– Man kan tycka illa om oppositionen och deras beteende, men det ska inte spela någon roll för det är bara att rösta igenom sin kandidat så får oppositionen stå där med ytterligare en förlust att lägga till de andra. Det är ju busenkelt.

Även att lansera ett extra KF utan att rösta igenom valet av Khalifa sågas av Johansson:
– Man ”äger” trots allt frågan själv och kan strunta i den bångstyriga oppositionen. Men icke, inte heller denna gång lyckas ”majoriteten” välja ny KSO från 1/1 2016… Om man efter detta inte begriper att hela förfarandet är pinsamt och ett mycket större problem för ”majoriteten” än för oppositionen, då är man antingen en grav verklighetsförnekare eller så begriper man sig inte på politik för fem öre. Båda är lika tragiska.

märsta.nu har sökt David Lundqvist för en kommentar.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Nyheter Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host