kyrka_advent _pan

Så ska bränderna stoppas

Brandkåren och Ekillaskolan ska på onsdag träffas och ha ett möte med representanter för Helsingborgs kommun för att lösa problemet med bränder på skolan: - De har haft metoder som fungerat för att minska bränderna där, säger Lars Söderberg, brandinspektör, till märsta.nu

centrum_artikel_host

Efter den senaste tidens bränder på Ekillaskolan har kommunen och Brandkåren Attunda bjudit in representanter för Helsingborgs kommun som råkar befinna sig trakten på onsdag 4:e november. Personal från kommunen, Ekillaksolan och brandkåren kommer att medverka för att lyssna på Helsingborgs erfarenheter för att lösa problemen med bränderna där. Brandinspektören Lars Söderberg berättar att de haft lyckosamma metoder som i stora drag gick ut på att varje skola där fick en särskild brandman:
– Brandmannen eller den knutna personen till skolan var där nån gång i veckan för att träffa elever och vara synlig, säger Lars.

Finns beslutsamhet
Troligtvis kommer samma modell att införas här på Ekillaskolan till att börja med, inget är dock bestämt än poängterar Lars Söderberg. Men Brandkåren Attunda och kommunen får nu lösa de resurser som krävs för att få ordning på situationen, menar Lars. Det finns en beslutsamhet för att komma tillrätta med problemen, enligt Lars Söderberg:
– Det blir ett intressant möte och vi tar det sedan därifrån för att se vad vi kan göra, fortsätter Lars.

connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

agy_oppethus
advent_kyrka_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
swedol_outsider
dackskifteoutsider
pantamera_out
connys
kyrka_outsider_advent
nrh
ridskola_2020_outsider