socialdemokraterna_maj_panorama

Så ska bränderna stoppas

Brandkåren och Ekillaskolan ska på onsdag träffas och ha ett möte med representanter för Helsingborgs kommun för att lösa problemet med bränder på skolan: - De har haft metoder som fungerat för att minska bränderna där, säger Lars Söderberg, brandinspektör, till märsta.nu

centrum_artikel_host

Efter den senaste tidens bränder på Ekillaskolan har kommunen och Brandkåren Attunda bjudit in representanter för Helsingborgs kommun som råkar befinna sig trakten på onsdag 4:e november. Personal från kommunen, Ekillaksolan och brandkåren kommer att medverka för att lyssna på Helsingborgs erfarenheter för att lösa problemen med bränderna där. Brandinspektören Lars Söderberg berättar att de haft lyckosamma metoder som i stora drag gick ut på att varje skola där fick en särskild brandman:
– Brandmannen eller den knutna personen till skolan var där nån gång i veckan för att träffa elever och vara synlig, säger Lars.

Finns beslutsamhet
Troligtvis kommer samma modell att införas här på Ekillaskolan till att börja med, inget är dock bestämt än poängterar Lars Söderberg. Men Brandkåren Attunda och kommunen får nu lösa de resurser som krävs för att få ordning på situationen, menar Lars. Det finns en beslutsamhet för att komma tillrätta med problemen, enligt Lars Söderberg:
– Det blir ett intressant möte och vi tar det sedan därifrån för att se vad vi kan göra, fortsätter Lars.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys