vintermarknad_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så många nyanlända får Sigtuna kommun

Länsstyrelsen har fördelat antalet nyanlända inom de 26 kommunerna i Stockholms län.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun kommer att anvisas 73 nyanlända 2018 av de totalt 4913 som anvisats Stockholms län under 2018. I Sverige är det 15200 nyanlända som omfattas av kommunanvisningar under 2018. Antalet till Stockholms län är ca 2000 färre än 2017.

Många har ordnat bostad själva
Till grund för beslutet ligger bostätningslagens direktiv gällande fördelning av anvisningar enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen. När Länsstyrelsen fördelat de nyanlända på kommunerna så tar man hänsyn till kommunens arbetmarknadsförutsättnjngar, befolkningsstorlek, sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande flyktingbarn samt omfattningen av asylsökande som vistas i kommunen. Självbosättningen, det vill säga hur många nyanlända som valt att flytta till en viss kommun, ska ha haft större genomslag vid årets fördelningsmodell av nyanlända jämfört med tidigare år.

Finns ytterligare 4500 i länet
Utöver de som anvisats till Stockholms län beräknas det finnas cirka 4500 som valt att flytta hit och ordna boende själva. Flest i länet ska Stockholm ta emot (1882), därefter Nacka (304) och Solna (215). Södertälje tar inte emot någon på grund av att de tagit emot många de senaste åren samt att många frivilligt valt att bosätta sig där. Bara fem andra kommuner tar emot färre än Sigtuna kommun. Väsby tar emot 84 stycken, Upplands-Bro 54 och Sollentuna 166.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

agy_oppethus
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
nrh
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
swedol_outsider