vinter_pan

Så många fall av hot och våld mot lärare anmäldes

SVT Stockholm rapporterar att Sigtuna är på en smickrande topplista med 30 fall av hot och våld mot lärare de senaste fem åren.

centrum_artikel_host

Siffrorna kommer från Arbetsmiljöverket och har sammanställts av SVT Stockholm. Sigtuna är på femteplats i länet med 30 fall av hot och våld mot lärare på grundskolor. Bara Stockholm, Järfälla, Nacka och Norrtälje har fler fall. I grannkommunen Väsby är det 20 fall. Vaxholm, Nykvarn, Österåker och Danderyd ligger i botten av listan med enstaka eller inga fall på fem år. Enligt SVT Stockholm så är det Sigtuna, Järfälla, Norrtälje, Salem och Väsby som har flest anmälningar sett till befolkningsmängden.

defacto_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

vinter_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
ica_outsider
slottsby_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
vinter_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider