Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många ensamkommande barn ska kommunen ta emot 2016

Sigtuna kommun som är igång med att utöka sina platser för ensamkommande flyktingbarn har fått 121 barn att ta hand om 2016.

Länsstyrelsen har fördelat ut de ensamkommande barnen för 2016 bland länets 26 kommuner. Sigtuna som har en överenskommelse med Migrationsverket om 20 barn kommer att få ta emot 121 barn nästa år. Anledningen till att Sigtuna bara har 20 barn på sin kvot i år är att man varit en ankomstkommun och hanterat ensamkommande dagligen. De 121 man ska ta emot nästa år är asylsökande, det vill säga efter att de ”hanterats” via en ankomstkommun.

Även rika kommuner tar emot
Samtidigt som de 121 barnen ska tas om hand nästa år fortsätter Sigtuna att vara en av sex ankomstkommuner för barnen. Platser för barn finns på flera håll i kommunen; Arlanda, Sigtuna och Märsta. Nyligen har två nya platser i Kolsta och Sigtuna antingen startat eller kommer att starta. I jämförelse med andra kommuner i länet är det 18 kommuner som tar emot fler, totalt ska Stockholms län ta emot 7355 stycken, den nuvarande överenskommelsen är på 884 stycken. Av grannkommunerna ska Väsby ta emot 154 barn, Bro 84, Vallentuna 144 och Sollentuna 239. Flest i länet tar Stockholm med 3052 stycken. Rika kommuner som Täby, Danderyd, Nacka och Lidingö kommer samtliga att ta emot fler än Sigtuna. Nacka hela 401 barn och Täby 301.

Källa: SVT Stockholm

Åtta bilar brann i Märsta

Nyheter Vid kvart i tre natten mot torsdag larmades brandkår till en brand på Västra Bangatan. Totalt skadades åtta bilar i branden.

Axelsson: Brådskande med infrastruktursatsningar i kommunen

Nyheter Efter beskedet om att Bra flyttar sin verksamhet till Arlanda efterlyser Marie Axelsson (S) brådskande infrastruktursatsningar i kommunen: -Nu är det bråttom! Utan nödvändiga infrastruktursatsningar kan varken Sigtuna kommun eller Stockholmsregionen nå sin fulla potential med Arlanda som Sveriges största flygplats och arbetsplats, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

Nedläggningen av Uppsalapendeln

MP: Infrastrukturministern måste förklara sig

Nyheter Miljöpartiet vill att infrastrukturminister Andras Carlsson (KD) ska kallas upp till Riksdagens trafikutskott för att förklara sig med anledning av nedläggningen av Uppsalapendeln.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening