socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild

Så blir Åhlens nya toppmoderna lager

Förra veckan presenterade Åhlens sina planer för sitt centrallager i Rosersberg. Lagret uppges bli toppmodernt och automatiserat.

centrum_artikel_host

Med den nya lagret i Rosersberg som står klart 2022 kommer Åhlens kunna möta framtidens handel. Lagret möjliggör snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhusen. Det rör sig om ett helautomatiserat lager på 37 500 kvadratmeter:
– Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå
till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att
behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

Åhlens investerar i en robotiserad automatlösning av skytteltrafik, något som ska kunna möta de ökande försäljningsvolymerna och effektiviseringen av lagerverksamheten. Fastigheten får en BREEAM In USE-standard, vilket innebär att energianvändningen minimeras med solcellspaneler på taket och optimerat inomhusklimat som återvinner värmen med FTX-ventilation.

Epoken med Åhlens förra lager är 60-årig, nu startar man på en ny kula i Rosersberg. Ca 300 personer väntas bli sysselsatta i lagret.
– Den ökade leveransförmågan bidrar till att fler varumärken kommer kunna anslutas till Åhléns och samtidigt ge bättre service till våra regionala varuhus för att förstärka vår fysiska närvaro, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

Sigtuna kommun välkomnar etableringen, särskilt i dessa coronatider:
– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese- och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna, sa Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i samband med att etableringen offentliggjordes.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys