panorama_stationshusen
Foto: Pressbild

(S)-mötet valde Khalifa

Ibrahim Khalifa nominerades till KSO av (S)-stämman på onsdagskvällen och nu återstår bara att väljas på fullmäktige i december: - Jag är glad, stolt och ödmjuk inför att bli föreslagen som kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun. Jag ska fullfölja och utveckla vår framtidsinriktade politik som ökar attraktiviteten av att bo och verka i Sigtuna kommun, kommenterar ”Ibo” i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde för två veckor sedan avslöja att Ibrahim Khalifa skulle nomineras av Socialdemokraternas styrelse till KSO för medlemmarna. Dessa hade inga synpunkter på valet utan godkände honom i samband med ett möte på onsdag kväll. ”Ibo” kommer nu att väljas formellt på fullmäktige också i december. Redan 1997 fick den förre valstabon sitt första kommunalpolitiska uppdrag som ersättare i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, samma nämnd som han nu varit ordförande i under sex års tid.
– Med Ibrahim Khalifa får Sigtuna kommun en mycket kompetent person med bred och gedigen erfarenhet av att arbeta med kommunpolitik. Han kommer att kunna ta vid arbetet med att leda kommunen direkt från första dagen mot en valseger 2018, säger Erna Wallström, ordförande i Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

MP och FP ser fram emot samarbetet
I kommunledningen kommer Ibo att samarbeta med Folkpartiet och Miljöpartiet, kommunalråden Dan Rosenholm (FP) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP) ser Ibo som samarbetsvillig och lyhörd som alltid ser till kommuninvånarnas bästa. Även avgående KSO Lars Bryntesson ger Ibo sitt stöd. Bryntesson uppger att Ibo har visat god förmåga att styra och nå resultat både som ordförande för Brandkåren Attunda och i sin nämnd.
– Som Socialdemokratisk företrädare är Ibrahim tydlig med var han står, har kreativa idéer och en god förmåga att samla brett politiskt stöd, fortsätter Bryntesson.

Ska ha 100 möten
Fram till dess att Ibo tillträder sin tjänst 1:a januari kommer han att ägna tiden åt att lyssna och genomföra 100 möten med företagare, enskilda personer, kommunanställda, föreningar och annat för att få en helhetsbild om vad som behöver göras i kommunen. Ibo har en 17-årig son och en sambo, han bor numera i Steninge och arbetar 60 procent inom politiken och resterande 40 procent som IT-konsult med ett eget företag.
– Det känns som en lyx att få fokusera enbart på politik, att få den möjligheten,

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider