vinter_pan
Foto: Arkivbild

Risk för störningar i busstrafik och trafiken

Trafikverket varnar trafikanter från att ge sig ut på vägarna utan vinterdäck och SL varnar för problem i busstrafiken på grund av snöfallet.

centrum_artikel_host

Snöovädret har dragit in över kommunen. Ett antal centimeter väntas och SMHI har utvidgat den gula varningen till att nu omfatta hela kommunen och inte bara de södra delarna. Varningen gäller från klockan 16 på lördagen till klockan 21 på måndagen. Det väntas alltså snö i drygt 48 timmar. På söndagen 11 mm och måndag 10 mm. Trafikverket meddelade på lördagseftermiddagen att det finns risk för problem i trafiken och man ska inte ge sig ut utan vinterdäck. SL varnar för problem i busstrafiken där man ska ha koll på tidtabellen via appen.

defacto_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
oppethus_out
ica_outsider
nrh
joes_outsider
slottsby_outsider