centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Resenär nekade betala på Arlanda Express – Polis utryckte och skrev anmälan

Polis fick rycka ut till Arlanda Express när en resenär vägrade betala för en biljett tidigt i morse.

centrum_artikel_host

En incident inträffade på Arlanda Express där en resenär vägrade betala när dennes reseintyg skulle kontrolleras av en tågvärd. Situationen eskalerade när resenären motsatte sig och vägrade att samarbeta.

Polisen tillkallades och en patrull avlägsnade personen från tåget. Under händelsen skrev polisen också en anmälan på ringa bedrägeri.

Ärendet utreds vidare av polisen för att klarlägga omständigheterna kring incidenten och om det finns ytterligare åtgärder som behöver vidtas.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out