eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/If

Rekordnivå av Viltolyckor i Sigtuna

November innebär viltolyckor, och i Sigtuna noteras ett ökat antal incidenter i år. Med 297 viltolyckor det senaste året, omkring 0,8 olyckor dagligen, har Newsworthy identifierat de mest drabbade vägarna och andelen olyckor på oskyddade sträckor.

centrum_artikel_host

Vägarna med flest viltkollisioner under det senaste året inkluderar länsväg 273, länsväg 263 och E4. Intressant nog är det inte de största vägarna som är mest olycksdrabbade, utan snarare mindre sträckor, enligt forskaren Anders Seiler från SLU.

Av de 870 mil viltstängsel i Sigtuna har 92% av olyckorna skett på vägar utan skydd rapporterar Newsworthy. Trots önskemål om ökad viltstängsling betonar experter på Trafikverket att lösningen inte enbart ligger i stängsel. Marcus Gabrielsson på Trafikverket förklarar att faunapassager är avgörande och påpekar en bristande utveckling på området.

Faunapassager, såsom ekodukter eller vägportar, krävs för att leda djur till säkra passager och minska kollisioner. Enligt forskare Seiler måste stängsel kombineras med sådana passager för att vara effektivt.

Rådjur står för största andelen kollisioner i Sigtuna, med en klar trend av ökande incidenter med vildsvin och hjortar över tiden.

Olycksstatistiken, hämtad från Nationella viltolycksrådet och sammanställd av Newsworthy, innehåller rapporterade olyckor som kopplats till specifika vägsträckor. En påtaglig trend är att olyckorna ökar med vildsvin och hjortar.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host