Foto: Pressbild/If

Rekordnivå av Viltolyckor i Sigtuna

November innebär viltolyckor, och i Sigtuna noteras ett ökat antal incidenter i år. Med 297 viltolyckor det senaste året, omkring 0,8 olyckor dagligen, har Newsworthy identifierat de mest drabbade vägarna och andelen olyckor på oskyddade sträckor.

centrum_artikel_host

Vägarna med flest viltkollisioner under det senaste året inkluderar länsväg 273, länsväg 263 och E4. Intressant nog är det inte de största vägarna som är mest olycksdrabbade, utan snarare mindre sträckor, enligt forskaren Anders Seiler från SLU.

Av de 870 mil viltstängsel i Sigtuna har 92% av olyckorna skett på vägar utan skydd rapporterar Newsworthy. Trots önskemål om ökad viltstängsling betonar experter på Trafikverket att lösningen inte enbart ligger i stängsel. Marcus Gabrielsson på Trafikverket förklarar att faunapassager är avgörande och påpekar en bristande utveckling på området.

Faunapassager, såsom ekodukter eller vägportar, krävs för att leda djur till säkra passager och minska kollisioner. Enligt forskare Seiler måste stängsel kombineras med sådana passager för att vara effektivt.

Rådjur står för största andelen kollisioner i Sigtuna, med en klar trend av ökande incidenter med vildsvin och hjortar över tiden.

Olycksstatistiken, hämtad från Nationella viltolycksrådet och sammanställd av Newsworthy, innehåller rapporterade olyckor som kopplats till specifika vägsträckor. En påtaglig trend är att olyckorna ökar med vildsvin och hjortar.

joes-helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

connys_helsida
wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out
ica_outsider
connys
joes_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host