centrum_panorama_hostshopping
En man avled efter en skjutning i SteningeFoto: Magnus Granhagen

Rekordmånga skjutningar i kommunen

Det är inte bara runt om i Stockholms län som antalet skjutningar är rekordmånga, i Sigtuna kommun har hela tio skjutningar registrerats och en person avlidit.

centrum_artikel_host

Tisdag andra oktober skjuts en man ihjäl på öppen gata i ett villaområde i Steninge. Vittnen såg hur mannen sköts varpå gärningsmannen flydde enligt uppgift på en elscooter. Trots det stora pådraget i anslutning till händelsen har ingen gripits. Händelsen var den åttonde skjutningen i kommunen under året visar SVT Stockholms kartläggning.

Men innan oktober har ytterligare sju skjutningar inträffat i kommunen. De flesta i Valstaområdet. En person skadas även i en skjutning i februari. Resterande skottlossningar har ingen person skadats i. En skottlossning har även noterats i Sigtuna på Granitvägen. Ingen person skadades i samband med den. Den senaste registrerade skottlossningen inträffade på Sätuna i november där ett skott avlossades inomhus och en man uppgav att han hotats med pistol.

Totalt i länet rör det sig om 146 skottlossningar och 23 avlidna fram till 15/12. 48 personer har även skadats. I Sigtuna kommun är det tio händelser där vapen avlossats.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider