centrum_panorama_hostshopping
Personer med kriminella kopplingar uppges arbeta på Arlanda. OBS! Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: MMS-Bild

Rapporten: Kriminella jobbar på Arlanda

Kvällsposten har tagit del av en rapport som visar att flertal kriminella, bland annat från Märstanätverket arbetar på Arlanda.

centrum_artikel_host

Kvällsposten fortsätter sina avslöjanden om Arlanda flygplats, det var just Kvällsposten som tidigare avslöjade att personer utan uppehållstillstånd arbetade i polisens säkerhetsklassade lokaler med städning. En polisrapport som tidningen nu tagit del av visar att det på Arlanda finns personal som har ”kriminellt leverne” och kopplas till MC-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper.

Bland annat rör det sig om personer som arbetar i företag som gör säkerhetskontroller av resenärer och röntgar bagage. Rapporten skriver att det är anmärkningsvärt eftersom flygplatskontrollanter har förordnade från Polismyndigheten.

Flygplatsanställda har också kopplats till ett eller flera kriminella nätverk, bland annat det så kallade Märstanätverket. Tullverket ska ha upptäckt lastare som medverkat till narkotikasmuggling som senare dömts för smugglingsbrott. Tio personer pekas ut i den rapport som Kvällsposten tagit del av, två av dessa ska ha fått sluta på sina tjänster på grund av säkerhetsskäl.

Vidare framgår att personer som kopplas till Hells Angels haft tillgång till landningsbanan, personerna tillhör ett företag som ”kan sättas i samband med narkotikasmuggling”. Moderaterna har reagerat på rapporteringen och rättspolitiske talespersonen Johan Forsell avser lyfta frågan i Riksdagen:
– Vi kan inte ha grovt kriminella som arbetar på Sveriges största flygplats. Det finns risk för terrordåd, att vapen och narkotika smugglas in, säger han till Kvällsposten.

I övrigt är kommentarerna knapphändiga från myndigheter och politiker. Inrikesminister Mikael Damberg (S) kommenterar inte innehållet i rapporten, inte heller Polisen:
– Rapporten från underrättelseenheten omfattas av sekretess och därmed är det inget vi kommenterar, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out