eldsjal2024_pan
Personer med kriminella kopplingar uppges arbeta på Arlanda. OBS! Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: MMS-Bild

Rapporten: Kriminella jobbar på Arlanda

Kvällsposten har tagit del av en rapport som visar att flertal kriminella, bland annat från Märstanätverket arbetar på Arlanda.

centrum_artikel_host

Kvällsposten fortsätter sina avslöjanden om Arlanda flygplats, det var just Kvällsposten som tidigare avslöjade att personer utan uppehållstillstånd arbetade i polisens säkerhetsklassade lokaler med städning. En polisrapport som tidningen nu tagit del av visar att det på Arlanda finns personal som har ”kriminellt leverne” och kopplas till MC-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper.

Bland annat rör det sig om personer som arbetar i företag som gör säkerhetskontroller av resenärer och röntgar bagage. Rapporten skriver att det är anmärkningsvärt eftersom flygplatskontrollanter har förordnade från Polismyndigheten.

Flygplatsanställda har också kopplats till ett eller flera kriminella nätverk, bland annat det så kallade Märstanätverket. Tullverket ska ha upptäckt lastare som medverkat till narkotikasmuggling som senare dömts för smugglingsbrott. Tio personer pekas ut i den rapport som Kvällsposten tagit del av, två av dessa ska ha fått sluta på sina tjänster på grund av säkerhetsskäl.

Vidare framgår att personer som kopplas till Hells Angels haft tillgång till landningsbanan, personerna tillhör ett företag som ”kan sättas i samband med narkotikasmuggling”. Moderaterna har reagerat på rapporteringen och rättspolitiske talespersonen Johan Forsell avser lyfta frågan i Riksdagen:
– Vi kan inte ha grovt kriminella som arbetar på Sveriges största flygplats. Det finns risk för terrordåd, att vapen och narkotika smugglas in, säger han till Kvällsposten.

I övrigt är kommentarerna knapphändiga från myndigheter och politiker. Inrikesminister Mikael Damberg (S) kommenterar inte innehållet i rapporten, inte heller Polisen:
– Rapporten från underrättelseenheten omfattas av sekretess och därmed är det inget vi kommenterar, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
storemore_out
centrum_outsider_host