centrum_panorama_hostshopping
Personer med kriminella kopplingar uppges arbeta på Arlanda. OBS! Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: MMS-Bild

Rapporten: Kriminella jobbar på Arlanda

Kvällsposten har tagit del av en rapport som visar att flertal kriminella, bland annat från Märstanätverket arbetar på Arlanda.

centrum_artikel_host

Kvällsposten fortsätter sina avslöjanden om Arlanda flygplats, det var just Kvällsposten som tidigare avslöjade att personer utan uppehållstillstånd arbetade i polisens säkerhetsklassade lokaler med städning. En polisrapport som tidningen nu tagit del av visar att det på Arlanda finns personal som har ”kriminellt leverne” och kopplas till MC-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper.

Bland annat rör det sig om personer som arbetar i företag som gör säkerhetskontroller av resenärer och röntgar bagage. Rapporten skriver att det är anmärkningsvärt eftersom flygplatskontrollanter har förordnade från Polismyndigheten.

Flygplatsanställda har också kopplats till ett eller flera kriminella nätverk, bland annat det så kallade Märstanätverket. Tullverket ska ha upptäckt lastare som medverkat till narkotikasmuggling som senare dömts för smugglingsbrott. Tio personer pekas ut i den rapport som Kvällsposten tagit del av, två av dessa ska ha fått sluta på sina tjänster på grund av säkerhetsskäl.

Vidare framgår att personer som kopplas till Hells Angels haft tillgång till landningsbanan, personerna tillhör ett företag som ”kan sättas i samband med narkotikasmuggling”. Moderaterna har reagerat på rapporteringen och rättspolitiske talespersonen Johan Forsell avser lyfta frågan i Riksdagen:
– Vi kan inte ha grovt kriminella som arbetar på Sveriges största flygplats. Det finns risk för terrordåd, att vapen och narkotika smugglas in, säger han till Kvällsposten.

I övrigt är kommentarerna knapphändiga från myndigheter och politiker. Inrikesminister Mikael Damberg (S) kommenterar inte innehållet i rapporten, inte heller Polisen:
– Rapporten från underrättelseenheten omfattas av sekretess och därmed är det inget vi kommenterar, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

connys_helsida
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

nrh_sigtuna
elon_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
pantamera_out
nrh
connys
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
student_outsider