kommun_skoterska
Rådhuset rivs och Hard Rock Café byggs i en tre våningar glasbyggnad.Foto: montage/märsta.nu

Rådhuset rivs – Hard Rock Café byggs

Sveriges äldsta rådhus, Rådhuset på Stora Torget i Sigtuna, ska rivas och ett tre våningar högt glashus med Hard Rock Café byggas: - Rådhuset är gammalt, slitet, icke funktionellt och har stått där väldigt länge, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

centrum_artikel_host

märsta.nu kan avslöja att Rådhuset i Sigtuna rivs. Det är Sveriges äldsta och minsta rådhus. Snart är det ett minne blott. Rådhuset ska rivas. Istället blir det en tre våningar ny glasbyggnad på platsen med Hard Rock Café som investerar mångmiljonbelopp i satsningen. Kommunledningen välkomnar etableringen som står klar till sommarsäsongen 2024.
– Det passar inte i en framtidsinriktad kommun som Sigtuna – vi får inte bli fast i det historiska utan måste se möjligheterna med framtiden. Vi måste bryta med föreställningen om att Sigtuna stad ska vara ett levande museum, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Holst flyttar kontoret från Märsta
Etableringen väntas skapa 60 nya jobbtillfällen och Hard Rock Café kommer få disponera hela torget för sin uteservering. Olov Holst avser själv hyra kontor högst upp i glasbyggnaden istället för sitt kontor som nu finns i kommunhuset i Märsta. Detta för att komma närmare sigtunaborna.
– Kanske ska byggnaden inspireras av Arlanda och flyget för att spegla Sigtunas roll i en internationell kontext. Förr vikingaskepp – nu flyg, fortsätter Holst.

Bevarandegardet planerar aktion
Planerna har skapat en schism och vad märsta.nu erfar kommer Sigtunas så kallade ”Bevarandegardet” att mobilisera för att stoppa planerna. En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att Holst kommer få ”ångra beslutet att sälja ut Sigtunas själ till kommersiella krafter”.
– Olov kan packa sin väska. Han är inte välkommen i stan mer. Man måste ta hänsyn till Sigtuna kulturhistoriska värde innan man bygger. Vi kommer överklaga detta ända till EU-domstolen, säger en uppgiftslämnare i ”Bevarandegardet”.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

sap_sep23_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

adhd_kommun
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

moderat_fokus_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

joes-helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
connys