centrum_panorama_hostshopping
Rådhuset rivs och Hard Rock Café byggs i en tre våningar glasbyggnad.Foto: montage/märsta.nu

Rådhuset rivs – Hard Rock Café byggs

Sveriges äldsta rådhus, Rådhuset på Stora Torget i Sigtuna, ska rivas och ett tre våningar högt glashus med Hard Rock Café byggas: - Rådhuset är gammalt, slitet, icke funktionellt och har stått där väldigt länge, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

centrum_artikel_host

märsta.nu kan avslöja att Rådhuset i Sigtuna rivs. Det är Sveriges äldsta och minsta rådhus. Snart är det ett minne blott. Rådhuset ska rivas. Istället blir det en tre våningar ny glasbyggnad på platsen med Hard Rock Café som investerar mångmiljonbelopp i satsningen. Kommunledningen välkomnar etableringen som står klar till sommarsäsongen 2024.
– Det passar inte i en framtidsinriktad kommun som Sigtuna – vi får inte bli fast i det historiska utan måste se möjligheterna med framtiden. Vi måste bryta med föreställningen om att Sigtuna stad ska vara ett levande museum, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Holst flyttar kontoret från Märsta
Etableringen väntas skapa 60 nya jobbtillfällen och Hard Rock Café kommer få disponera hela torget för sin uteservering. Olov Holst avser själv hyra kontor högst upp i glasbyggnaden istället för sitt kontor som nu finns i kommunhuset i Märsta. Detta för att komma närmare sigtunaborna.
– Kanske ska byggnaden inspireras av Arlanda och flyget för att spegla Sigtunas roll i en internationell kontext. Förr vikingaskepp – nu flyg, fortsätter Holst.

Bevarandegardet planerar aktion
Planerna har skapat en schism och vad märsta.nu erfar kommer Sigtunas så kallade ”Bevarandegardet” att mobilisera för att stoppa planerna. En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att Holst kommer få ”ångra beslutet att sälja ut Sigtunas själ till kommersiella krafter”.
– Olov kan packa sin väska. Han är inte välkommen i stan mer. Man måste ta hänsyn till Sigtuna kulturhistoriska värde innan man bygger. Vi kommer överklaga detta ända till EU-domstolen, säger en uppgiftslämnare i ”Bevarandegardet”.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider