defacto_pan2020
Margareta Karlsson lämnar över protestlistan till Lars Bryntesson (S)Foto: Pressbild/Nya Moderaterna

Protestlista mot nedläggning av Valstasatsningen överlämnades till kommunledningen

I samband med Kommunstyrelsens sammanträde lämnade Valsta-Steninge stadsdelsförening under protestlistan för nedläggningen av Valstasatsningen. Det blev en halvseger då det inte fattades beslut i ärendet.

centrum_artikel_host

Över 1400 har signerat en protestlista mot kommunledningens förslag att lägga ner Valstasatsningen. I samband med Kommunstyrelsens sammanträde på torsdag kväll lämnades listan över från Valsta-Steninge stadsdelsförening. Margareta Karlsson som är ordförande i föreningen ger inte mycket för de nya planerna som kommunledningen presenterat där även andra aktörer än SigtunaHem och Valstasatsningen ska medverka:
– Redan idag arbetar flera bostadsbolag med bostadssociala aktiviteter. Det är alltså ingen förändring jmf med idag. Valstasatsningen är inget bostadssocialt projekt. Att blanda ihop Valstasatsningen med bostadssocialt arbete visar på kommunledningens okunnighet i dessa frågor, skriver Margareta Karlsson i mail till märsta.nu

Enligt ett pressmeddelande från Nya Moderaterna återremitterades ärendet om att teckna en avsiktsförklaring med fastighetsägare i kommunen kring bostadssociala projekt, samma ärende hänger ihop med nedläggningen av Valstasatsningen. Olov Holst, oppositionsråd (M), säger att kommunledningen riskerade att förlora voteringarna och istället drog tillbaka ärendena. Holst menar att det finns en splittring inom (S), (MP) och (FP) i frågan eftersom företrädare inom samtliga partier skrivit på mot nedläggningen, bland annat Dragan Perkovic (FP), Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Ali Wandi (S).
– Återigen visar två av partierna i kommunledningen att man saknar förmågan att lyssna in, hålla ihop och styra verksamheten. Det är ytterst oroande och drabbar i förlängningen kommuninvånarna, kommenterar Holst.

I sakfrågan anser Moderaterna att det ena inte behöver utesluta det andra, att nya projekt kan samverka med Valstasatsningen. Men man vidhåller att Valstasatsningen under sina 17 år ägnat sig åt mycket annat än bara bostadssociala projekt.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

oppethus_helsida_2023
connys_helsida
humbacken_helsida
moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
connys
swedol_outsider
humbacken_outsider
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host