vintermarknad_pan
Socialdemokraterna ska ha föreslagit på ett medlemsmöte att ledamöterna i majoriteten visar upp sin röstsedelFoto: Skärmdump/Facebook

Källa: Majoritetspolitiker måste visa upp sin röst

För att undvika nytt fiasko för Ibrahim Khalifa i samband med valet av Kommunstyrelseordförande så ska taktiken från Socialdemokraterna vara att ledamöterna innan man lägger röstsedeln i urnan visa upp den för någon betrodd person.

centrum_artikel_host

Enligt uppgift till märsta.nu har socialdemokraternas desperation för att få Ibrahim Khalifa vald som KSO nått en ny höjd. Ett förslag som lagts fram på ett S-möte är att samtliga ledamöter i majoriteten ska visa upp sin valsedel för en betrodd person innan den läggs i urnan.
– Valet är ju slutet så jag vet inte ens om man får göra på det här sättet, säger en person med insyn till märsta.nu

Axelsson: Värnar demokratins grunder
märsta.nu har med anledning av uppgifterna sökt Marie Axelsson (S), gruppledare. Hon dementerar uppgiften om att man ska visa sin röst:
– Ibo är majoritetens kandidat till kommunstyrelseordförande, KSO. Vi socialdemokrater står enade bakom honom. Inom socialdemokraterna, liberalerna och miljöpartiet litar vi på varandra. Någon begäran om att visa valsedlarna är inte aktuell. Vi har ett stabilt samarbete och vi värnar om demokratins grunder, skriver Marie i mail till märsta.nu

Valet sker rättsäkert
I samband med en presskonferens för några veckor sedan sa Ibrahim Khalifa (S) att röstningsprocessen ska ske på ett rättssäkert sätt. märsta.nu har inför valet var i kontakt med kommunens jurist Sofia Johansson Hannsberger. Hon försäkrar att det som händer i fullmäktige alltid ska vara rättssäkert, säger Sofia Johansson Hannsberger till redaktionen.

Det kommer att råda fri nomineringsprocess:
– Om en motkandidat nomineras blir det fråga om sluten omröstning. Från förvaltningens sida har vi förberett oss på så sätt att vi har strukturerat upp och tydliggjort de olika momenten under förfarandet. Detta har skett i samråd med kommunfullmäktiges presidium, förklarar Sofia Johansson Hannsberger, kommunjurist.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
valet2022

Odramatisk öppning av fullmäktige

Politik Det bjöds inte på några större rubriker i samband med fullmäktige. Olov Holst (M) valdes till Kommunstyrelsens ordförande igen och Erik Langby (M) till fullmäktiges ordförande.

connys_helsida
valet2022

Bergqvist nöjd med liberala inslag i Tidöavtalet

Politik Liberalerna i länet har kritiserat Liberalernas partiledning för att ha gått med på Tidöavtalet och den nya regeringsbildningen. Pernilla Bergqvist är dock än så länge positiv till överenskommelsen som ger Liberalerna plats i regeringen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Maktskifte i regionen

Politik Det blir maktskifte i Region Stockholm sedan det på fredagen presenterats en ny koalition bestående av Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet.

centrum_host_helsida
EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

dackskifte_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

moderat_pan_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

advent_kyrka_helsida
valet2022

Öhlund: Vi agerar vågmästare

Politik Efter beskedet om att kommunledningen ska vara i minoritet har Sverigedemokraterna beslutat att agera vågmästare och lägga en egen budget i fullmäktige.

julmarknad_2022
valet2022

just nu: Kommunledningen fortsätter i minoritet

Politik Kommunledningen bestående av Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Samling för Sigtuna kommer att fortsätta styra kommunen även om det är i minoritet: - Det räknas som att styra med passivt stöd från vilket parti som helst i oppositionen. Alla är välkomna att rösta på vår budget och våra förslag, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

agy_oppethus
vintermarknad_helsida
valet2022

Starkaste SD-fästet i kommunen

Politik Landsbygden Lunda-Skepptuna-Vidbo är det starkaste SD-fästet i kommunen med hela 37 procent av rösterna i riksdagsvalet på Sverigedemokraterna.

valet2022

M och C närmast nya mandat

Politik Inför onsdagsräkningen är det fördel kommunledningen. Både Moderaterna och Centerpartiet är närmast nya mandat enligt Valrpognos.se

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
pantamera_out
dackskifteoutsider
connys