vinter_pan
Socialdemokraterna ska ha föreslagit på ett medlemsmöte att ledamöterna i majoriteten visar upp sin röstsedelFoto: Skärmdump/Facebook

Källa: Majoritetspolitiker måste visa upp sin röst

För att undvika nytt fiasko för Ibrahim Khalifa i samband med valet av Kommunstyrelseordförande så ska taktiken från Socialdemokraterna vara att ledamöterna innan man lägger röstsedeln i urnan visa upp den för någon betrodd person.

centrum_artikel_host

Enligt uppgift till märsta.nu har socialdemokraternas desperation för att få Ibrahim Khalifa vald som KSO nått en ny höjd. Ett förslag som lagts fram på ett S-möte är att samtliga ledamöter i majoriteten ska visa upp sin valsedel för en betrodd person innan den läggs i urnan.
– Valet är ju slutet så jag vet inte ens om man får göra på det här sättet, säger en person med insyn till märsta.nu

Axelsson: Värnar demokratins grunder
märsta.nu har med anledning av uppgifterna sökt Marie Axelsson (S), gruppledare. Hon dementerar uppgiften om att man ska visa sin röst:
– Ibo är majoritetens kandidat till kommunstyrelseordförande, KSO. Vi socialdemokrater står enade bakom honom. Inom socialdemokraterna, liberalerna och miljöpartiet litar vi på varandra. Någon begäran om att visa valsedlarna är inte aktuell. Vi har ett stabilt samarbete och vi värnar om demokratins grunder, skriver Marie i mail till märsta.nu

Valet sker rättsäkert
I samband med en presskonferens för några veckor sedan sa Ibrahim Khalifa (S) att röstningsprocessen ska ske på ett rättssäkert sätt. märsta.nu har inför valet var i kontakt med kommunens jurist Sofia Johansson Hannsberger. Hon försäkrar att det som händer i fullmäktige alltid ska vara rättssäkert, säger Sofia Johansson Hannsberger till redaktionen.

Det kommer att råda fri nomineringsprocess:
– Om en motkandidat nomineras blir det fråga om sluten omröstning. Från förvaltningens sida har vi förberett oss på så sätt att vi har strukturerat upp och tydliggjort de olika momenten under förfarandet. Detta har skett i samråd med kommunfullmäktiges presidium, förklarar Sofia Johansson Hannsberger, kommunjurist.

connys_helsida
storemore_helsida
vinter_helsida
ica_helsida
EXTRA

SD tar plats i kommunledningen

Politik Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

Bergqvist med på Landsmötet

Politik Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

centrum_host_helsida
olov holst avgår

Weibull ersätter Holst

Politik Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
olov holst avgår

Axelsson: Bra för demokratin att Holst avgår

Politik Under eftermiddagen kommenterade Marie Axelsson kommunstyrelsens ordförande Olov Holsts avgång: - Det är bra för demokratin i Sigtuna kommun att Olov Holst avgår. Efter C och L:s avhopp från kommunledningen och det som framkommit om Olov Holsts ledarskap så var avgången helt väntad, säger hon i ett pressmeddelande.

slottsby_helsida
EXTRA

Olov Holst avgår

Politik Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) avgår. Detta sedan han av Liberalerna och Centerpartiet anklagats för härskarteknik och kränkningar: - Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst i ett uttalande.

defacto_helsida

Ministrar besökte ambulansflyget på Arlanda

Politik Under freagen besökte Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, och Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg vid deras beredskapsbas på Arlanda. Besöket ägde rum den 25 oktober och syftade till att uppmärksamma och stödja det nationella ambulansflyget som är av central betydelse för att säkerställa en jämlik och effektiv sjukvård i hela Sverige.

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Politik Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

kommunledningen spricker

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Politik Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

kommunledningen spricker

Axelsson: Är inte förvånad

Politik Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är inte förvånad över att kommunledningen spricker: - Jag har sett det komma och är inte alls förvånad. I en kommunledning måste man ta hänsyn till både personernas och partiernas åsikter. Man måste behandla varandra respektfullt för att ett samarbete ska hålla.

kommunledningen spricker

(SD) blir vågmästare

Politik Om drygt en månad ska en budget klubbas. Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna får igenom sin budget om Sverigedemokraterna röstar för som de har gjort tidigare år.

EXTRA

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Politik Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
vinter_outsider
centrum_outsider_host