eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Polisrazzia mot butik som sålde fyrverkerier

Polisen slog på fredagen till mot en butik som sålde fyrverkerier i Märsta.

centrum_artikel_host

En stor mängd fyrverkerier beslagtogs i samband med ett tillslag som polisen gjorde mot en butik i Märsta. Enligt polisen sakande butiken rätt tillstånd för att sälja explosiva varor och uppemot 100 kilo fyrverkerier togs i beslag. Butiksinnehavaren har delgivits misstanke om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den butik som vill sälja fyrverkeri måste söka tillstånd hos brandkåren. Något sådant tillstånd ska den aktuella butiken alltså inte haft.

centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

mp_helsida_eu
storemore_helsida
spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
spedition_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out
pantamera_out