centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Polisrazzia mot butik som sålde fyrverkerier

Polisen slog på fredagen till mot en butik som sålde fyrverkerier i Märsta.

centrum_artikel_host

En stor mängd fyrverkerier beslagtogs i samband med ett tillslag som polisen gjorde mot en butik i Märsta. Enligt polisen sakande butiken rätt tillstånd för att sälja explosiva varor och uppemot 100 kilo fyrverkerier togs i beslag. Butiksinnehavaren har delgivits misstanke om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den butik som vill sälja fyrverkeri måste söka tillstånd hos brandkåren. Något sådant tillstånd ska den aktuella butiken alltså inte haft.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider