centrum_panorama_hostshopping
Här letar polisen i buskar.Foto: Magnus Granhagen

Polisjakt i Märsta – Två flydde från kontroll

Två personer sprang från polisen i samband med att deras fordon skulle kontrolleras. Det var starten på en omfattande polisinsats i Märsta.

centrum_artikel_host

Vid 19.15-tiden skulle polis kontrollera personer i ett fordon i Märsta. Bilen stannade inte på polisens tecken utan körde iväg. Kort därpå stannade bilen och två personer avvek till fots. Polishelikopten och hundpatrull kallades in i sökarbetet. Vid 21-tiden ska insatsen ha avslutats utan resultat. Polisen uppger att det i nuläget inte upprättats en anmälan om brott eller huruvida de två personerna som avvek var misstänkta för brott i inledningsskedet.

Uppgifter till märsta.nu gör gällande att polis sökte efter något i buskar och gräsmattor i Arenbergaområdet. Polisen körde utmed olika vägar för att lokalisera de två personerna.

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out