eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskander

Polisens IT-störningar skapar kaos på Arlanda flygplats

Under eftermiddagen har polisen rapporterat om allvarliga störningar i sina IT-system, vilket också drabbar Arlanda flygplats och påverkar gränskontrollen betydligt.

centrum_artikel_host

Aftonbladet rapporterade under onsdagen om störningarna i Polisens IT system som påverkat gränskontrollen. Enligt Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia, bekräftar störningarna vid gränskontrollen på Arlanda och informerar att trots att det inte är ett totalstopp, tar det betydligt längre tid för resenärer att passera. Åtskilliga passagerare har uttryckt frustration över situationen och flera rapporterar om långa köer med ”hundratals personer” som fastnat vid passkontrollen.

En resenär delar sin upplevelse och uttrycker besvikelse över den långa väntetiden på en timme och 45 minuter innan de tilläts att komma in i landet.

Samtidigt förklarar polisen att de ännu inte har klarhet i om problemen är kopplade till varandra eller vad som exakt påverkas av dessa it-störningar. Emanuel Alvarez, pressekreterare vid polisens nationella mediacenter, uppmanar allmänheten att fortsätta ringa nödnumren 114 14 och SOS Alarm på 112, då dessa tjänster inte påverkas av de nuvarande problemen.

connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys