sap_feb_pan
Foto: Daniel Iskander

Polisens IT-störningar skapar kaos på Arlanda flygplats

Under eftermiddagen har polisen rapporterat om allvarliga störningar i sina IT-system, vilket också drabbar Arlanda flygplats och påverkar gränskontrollen betydligt.

centrum_artikel_host

Aftonbladet rapporterade under onsdagen om störningarna i Polisens IT system som påverkat gränskontrollen. Enligt Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia, bekräftar störningarna vid gränskontrollen på Arlanda och informerar att trots att det inte är ett totalstopp, tar det betydligt längre tid för resenärer att passera. Åtskilliga passagerare har uttryckt frustration över situationen och flera rapporterar om långa köer med ”hundratals personer” som fastnat vid passkontrollen.

En resenär delar sin upplevelse och uttrycker besvikelse över den långa väntetiden på en timme och 45 minuter innan de tilläts att komma in i landet.

Samtidigt förklarar polisen att de ännu inte har klarhet i om problemen är kopplade till varandra eller vad som exakt påverkas av dessa it-störningar. Emanuel Alvarez, pressekreterare vid polisens nationella mediacenter, uppmanar allmänheten att fortsätta ringa nödnumren 114 14 och SOS Alarm på 112, då dessa tjänster inte påverkas av de nuvarande problemen.

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
pantamera_out
connys
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider