centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Polisens IT-störningar skapar kaos på Arlanda flygplats

Under eftermiddagen har polisen rapporterat om allvarliga störningar i sina IT-system, vilket också drabbar Arlanda flygplats och påverkar gränskontrollen betydligt.

centrum_artikel_host

Aftonbladet rapporterade under onsdagen om störningarna i Polisens IT system som påverkat gränskontrollen. Enligt Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia, bekräftar störningarna vid gränskontrollen på Arlanda och informerar att trots att det inte är ett totalstopp, tar det betydligt längre tid för resenärer att passera. Åtskilliga passagerare har uttryckt frustration över situationen och flera rapporterar om långa köer med ”hundratals personer” som fastnat vid passkontrollen.

En resenär delar sin upplevelse och uttrycker besvikelse över den långa väntetiden på en timme och 45 minuter innan de tilläts att komma in i landet.

Samtidigt förklarar polisen att de ännu inte har klarhet i om problemen är kopplade till varandra eller vad som exakt påverkas av dessa it-störningar. Emanuel Alvarez, pressekreterare vid polisens nationella mediacenter, uppmanar allmänheten att fortsätta ringa nödnumren 114 14 och SOS Alarm på 112, då dessa tjänster inte påverkas av de nuvarande problemen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys