centrum_panorama_hostshopping
E4N är en av de mest olycksdrabbade vägarna i länetFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Polisen vädjar om försiktighet i midsommartrafiken

Midsommartrafiken är en av de mest olycksdrabbade helgerna och Polisen uppmanar till lugn.

centrum_artikel_host

Ta det lugnt och håll hastigheten är Polisens budskap denna midsommarhelg, midsommar är en av de mest olycksdrabbade helgerna på hela året. Det börjar på torsdag eftermiddag och håller på fram till söndag. E4 norrgående brukar vara en av de mest trafikerade vägarna då midsommarfirare åker ut på landet. E18 mot Roslagen är en annan olycksdrabbad väg.
– Att man kör för fort är den enskilt viktigaste orsaken till att människor dör i trafiken, säger Ursula Eriksson trafikstrateg vid Polismyndigheten.

Låt bilen stå dagen efter
Dagen efter så ska man inte sätta sig i bilen och köra hem om man druckit alkohol kvällen innan. Alkoholen kan nämligen finnas kvar i blodet. Det bästa är att låta bilen stå hela dagen. Under helgen kommer Polisen att ha utökade kontroller med fokus på hastighet och nykterhet.
– När man är påverkad av alkohol och kör bil kan man ha ett missbruk i botten. Det värsta som kan hända är inte att man träffar på polisen. Det är händelser på vägen som kan skapa livstragedier, både för sig själv och andra, fortsätter Ursula Eriksson.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

connys_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

pantamera_avc_helsida
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys