centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen sätter fokus på trafiksäkerheten under Nationell Trafikvecka

Under den pågående Nationella Trafikveckan lägger polisen extra kraft på att övervaka hastigheter i Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby. Med prioritet på områden där barn vistas, kommer polisen att rikta särskild uppmärksamhet mot 30-sträckor och motorvägar för att öka trafiksäkerheten.

centrum_artikel_host

Hastighetsövervakning är en viktig del av polisens arbete för att minska trafikolyckor och skydda oskyddade trafikanter, särskilt i områden där barn rör sig. Förare uppmanas att följa hastighetsbegränsningarna noga och att hålla ordentligt avstånd till framförvarande fordon för att undvika farliga situationer.

Utöver hastighet kommer polisen även att rikta särskild uppmärksamhet mot mobilanvändning vid samtidig bilkörning och ”aggressiv körning”. Dessa beteenden utgör allvarliga trafikrisker och kan leda till allvarliga olyckor. Polisen kommer att vara synliga och närvarande för att beivra dessa brott och säkerställa att trafiken är säker för alla trafikanter.

Polisen betonar även vikten av att trafikanter tar sitt eget ansvar för att följa trafikreglerna och agera ansvarsfullt på vägarna. Att köra i enlighet med hastighetsbegränsningarna, att undvika mobilanvändning och att undvika aggressiv körning är grundläggande åtgärder för att minska risken för olyckor och skydda alla trafikanters säkerhet.

Polisen uppmanar därför alla trafikanter att vara medvetna om hastighet, avstånd och att undvika distraktioner under Nationell Trafikvecka och i vardagen.

Denna text genererades med hjälp av märsta.nu:s textrobot

mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys