centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen sätter fokus på trafiksäkerheten under Nationell Trafikvecka

Under den pågående Nationella Trafikveckan lägger polisen extra kraft på att övervaka hastigheter i Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby. Med prioritet på områden där barn vistas, kommer polisen att rikta särskild uppmärksamhet mot 30-sträckor och motorvägar för att öka trafiksäkerheten.

centrum_artikel_host

Hastighetsövervakning är en viktig del av polisens arbete för att minska trafikolyckor och skydda oskyddade trafikanter, särskilt i områden där barn rör sig. Förare uppmanas att följa hastighetsbegränsningarna noga och att hålla ordentligt avstånd till framförvarande fordon för att undvika farliga situationer.

Utöver hastighet kommer polisen även att rikta särskild uppmärksamhet mot mobilanvändning vid samtidig bilkörning och ”aggressiv körning”. Dessa beteenden utgör allvarliga trafikrisker och kan leda till allvarliga olyckor. Polisen kommer att vara synliga och närvarande för att beivra dessa brott och säkerställa att trafiken är säker för alla trafikanter.

Polisen betonar även vikten av att trafikanter tar sitt eget ansvar för att följa trafikreglerna och agera ansvarsfullt på vägarna. Att köra i enlighet med hastighetsbegränsningarna, att undvika mobilanvändning och att undvika aggressiv körning är grundläggande åtgärder för att minska risken för olyckor och skydda alla trafikanters säkerhet.

Polisen uppmanar därför alla trafikanter att vara medvetna om hastighet, avstånd och att undvika distraktioner under Nationell Trafikvecka och i vardagen.

Denna text genererades med hjälp av märsta.nu:s textrobot

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys