panorama_stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Polisbil fick däck sönderskurna i Valsta

I samband med att det var stökigt i Valsta Centrum fick en polisbil tre däck sönderskurna: - Ibland åker vi och räddar liv och det kan ju dessa personer ha hindrat nu när vi inte kan använda bilen, säger Kenneth Tonyson, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

centrum_artikel_host

Vid 20.30-tiden var det stökigt i och utanför Valsta Centrum. En polispatrull tillkallades för at reda ut röran. Ett vittne berättar för märsta.nu att polis var på plats tillsammans med tre väktare för stämningen att lugna ner sig:
– Under tiden som Polisen var upptagna inne i Centrum så punkterades polisbilens tre däck med hjälp av en kniv/mejsel. Bilen som stod parkerad utanför entrén mot Valstavägen/Valstaskolan fick bärgas från platsen, säger vittnet.

”Kanske ska rädda liv”
Uppgifterna bekräftas av Kenneth Tonyson, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord nu på morgonen. Det är rubricerad som förgripelse mot tjänsteman.
– Vi blir förhindrade i vårt arbete att kanske rädda någons liv, det kan vi inte göra om någon ska skära sönder däcken på bilen. Ofta hjälper vi utsatta genom att rädda liv, man vet ju inte om de jagar ungdomar eller räddar folks liv, säger Kenneth Tonyson, stationsbefäl på fredagsmorgonen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out