vintermarknad_pan
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Musspilling och smutsig diskbänkFoto: Sigtuna kommun
Här förvaras varorna i kylenFoto: Sigtuna kommun

Pizzerian stängdes efter brister

En Pizzeria i Märsta stängdes av Miljö-och hälsoinspektörer i flera dagar. Bland annat hade verksamhet startat i pizzeria utan att Miljö- och hälsa informerades om det.

centrum_artikel_host

Den nyöppnade pizzerian i Märsta fick slå igen tidigare i februari efter att kommunens hälsoinspektörer noterat så allvarliga brister att matsäkerheten till konsumenterna äventyrades. Infrastrukturen i lokalen var bristfällig och det fanns ingen skiljevägg mellan disk och bageriet. Det var också brister i information och märkning till kunder samt undermålig temperatur på varor och i kyldiskar.

Hittade musspilling
I samband med kontrollen i verksamheten påträffades också musspilling och det var otäta väggar i byggnaden vilket ökade risk för att skadedjur skulle ta sig in. Det var också brister i hygien och rengöring av lokalen samt utrustning. Efter flera inspektioner fick verksamheten öppna upp igen efter sex dagar.

advent_kyrka_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
dackskifteoutsider