eldsjal2024_pan
Pinbackshallen i Märsta

Pinbackshallen blir Galleria

Klassiska Pinbackshallen rivs och istället blir det galleria på platsen: - Nu blir vi av med den där fula byggnaden och kan samtidigt få ett välbehövligt tillskott i kommunkassan, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Pinbackshallen ses som en av landets fulaste men kanske mest klassiska ishallar. Den byggdes i mitten på 80-talet av Ralph Erskine och från luften kan man utläsa IS-HALL på fasaden. Men många ser den som en ful koloss som inte hör hemma i ett modernt Märsta. Därför har kommunen enats om att sälja marken och hallen till en just nu hemlig köpare som avser bygga en galleria.

Får in 100 miljoner
Gallerian kommer att innehålla de senaste butikerna och ge kommuninvånare ett bredare handelsutbud. Kommunen får för marken 100 miljoner kronor som direkt kan skjutas in i den sargade budgeten och skolan samt äldreomsorgen är räddade för några år framöver.
– Vi är tvungna att ta till denna drastiska åtgärd för att snabbt få in pengar i kommunkassan, kommenterar Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

Skulle tvingas stänga skolor
Under en tid har kommunledningen fått kritik för besparingar i både skola och äldreomsorg, till slut hade man inget val om inte 2020 skulle sluta i katastrof med stängda skolor som följd:
– Vi skulle bli tvungna att låna pengar för att hålla skolorna igång, detta är resultatet av åratal av misskötsel av tidigare kommunledningar, säger Olov Holst.

Sista veckan i hallen
Isen i Pinbackshallen är inne på sista veckan, på söndag smälts den för sista gången. Det innebär också att hockeyn i kommunen får leta alternativ med omedelbar verkan.
– Det här är ju en katastrof, vart ska vi ta vägen, frågar sig Johan Karlsson, ordförande i Wings.

Olov Holst visar ingen sympati för hockeyklubben:
– Vi kan inte ha den där hallen kvar, den är både ful och dyr, nu slår vi två flugor i en smäll. Vi har problemet med ishallen i framtiden, vi kanske kan rusta upp B-hallen så att barn- och ungdomar kan spela där i alla fall, fortsätter Holst.

Blir uppgång från station
PinbacksGallerian som den nya gallerian kommer att heta står klar 2022, i samband med det blir det även en uppgång från Märsta station till platsen. Planer finns också för att sälja mark för bostäder kring gallerian. Ett problem är att Östra stambanan går förbi Märsta och på den finns farliga transporter, bland annat flygbränsle till Brista.
– Detta ger oss ett bra tillfälle att utvärdera hela området kring Pinbacken, vi börjar med gallerian så tar vi framtida projekt inom sin tid, berättar Holst.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider