centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Pendeltågens dörrar hålls stängda

Under sommaren till och med 1 september kommer pendeltågens dörrar att hållas stängda vid bland annat Märsta och Rosersbergs stationer.

centrum_artikel_host

Från den 5 juni till den 1 september öppnas inte pendeltågens dörrar automatiskt, vilket innebär att resenärer måste trycka på knappen för att öppna dörrarna. Detta görs för att hålla en jämn temperatur i vagnarna och för att undvika att släppa in onödigt mycket varm luft, särskilt på stationer där få personer går av och på. Åtgärden är också nödvändig för att luftkonditioneringen ska fungera optimalt ombord på tågen.

För att stiga av eller på pendeltåget, trycker du på knappen mitt på dörren när tåget stannar vid en station. När knappen lyser grönt kan du trycka och öppna dörrarna.

Vid inomhusstationerna Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan och Arlanda C öppnas dörrarna alltid automatiskt, vilket innebär att du inte behöver trycka på knappen vid dessa stationer.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys