centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Pendeltågens dörrar hålls stängda

Under sommaren till och med 1 september kommer pendeltågens dörrar att hållas stängda vid bland annat Märsta och Rosersbergs stationer.

centrum_artikel_host

Från den 5 juni till den 1 september öppnas inte pendeltågens dörrar automatiskt, vilket innebär att resenärer måste trycka på knappen för att öppna dörrarna. Detta görs för att hålla en jämn temperatur i vagnarna och för att undvika att släppa in onödigt mycket varm luft, särskilt på stationer där få personer går av och på. Åtgärden är också nödvändig för att luftkonditioneringen ska fungera optimalt ombord på tågen.

För att stiga av eller på pendeltåget, trycker du på knappen mitt på dörren när tåget stannar vid en station. När knappen lyser grönt kan du trycka och öppna dörrarna.

Vid inomhusstationerna Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan och Arlanda C öppnas dörrarna alltid automatiskt, vilket innebär att du inte behöver trycka på knappen vid dessa stationer.

mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider