centrum_panorama_hostshopping
Väringaskolans rekord gick inte hem överalltFoto: Pressbild/Swedavia

Pärlrekordet sågas i Expressen

Expressens ledarskribent Malin Siwe sågar Väringaskolans världsrekord i pärlande och kallar det ett ”jönsigt världsrekord”.

centrum_artikel_host

Inte alla imponeras av Väringaskolans världsrekord i pärlande. Expressens ledarskribent Malin Siwe tycker att det bör vara slut med skolors tävlande som riskerar att hämma undervisningen. I Väringaskolans fall har det pärlans på skoltid och efter skoltid har föräldrar varit delaktiga.
– Väringaskolans vilja att främja uthållighet hade varit lovvärd – om det handlat om att träna läsning, rättstavning och interpunktion till exempel. Men de valde att lägga pärlplattor efter färdigt mönster: knallrosa på 25, bäbisblått på 28, blekgult på 21. En aktivitet som uppfanns för att dämpa hjärnförfallet hos åldringar, skriver Malin Siwe i sin spalt.

Siwe konstaterar att det ofta är föräldrarna som kommer med de stolliga förslagen, så även på Väringaskolan som ju drivs av föräldraföreningen.
– Ett musasteg närmre pallen på Pisa-proven hade varit värt så mycket mer än ett världsrekord i pärlplatta. Att förstå de olika lagren i en god bok betyder ofantligt mycket mer än en plats i Guinness rekordbok.

Men Väringaskolans elever är dock inte de enda som skrivit in sig i rekordböckerna utan i november höll elever i Gävle världens största mattelektion med 3611 elever i Gavlerinken.
– Jönsig jippofiering av samhället? Javisst, men räknarna höll sig i alla fall till ämnet, fortsätter Siwe

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
klara_outsider