eldsjal2024_pan
Väringaskolans rekord gick inte hem överalltFoto: Pressbild/Swedavia

Pärlrekordet sågas i Expressen

Expressens ledarskribent Malin Siwe sågar Väringaskolans världsrekord i pärlande och kallar det ett ”jönsigt världsrekord”.

centrum_artikel_host

Inte alla imponeras av Väringaskolans världsrekord i pärlande. Expressens ledarskribent Malin Siwe tycker att det bör vara slut med skolors tävlande som riskerar att hämma undervisningen. I Väringaskolans fall har det pärlans på skoltid och efter skoltid har föräldrar varit delaktiga.
– Väringaskolans vilja att främja uthållighet hade varit lovvärd – om det handlat om att träna läsning, rättstavning och interpunktion till exempel. Men de valde att lägga pärlplattor efter färdigt mönster: knallrosa på 25, bäbisblått på 28, blekgult på 21. En aktivitet som uppfanns för att dämpa hjärnförfallet hos åldringar, skriver Malin Siwe i sin spalt.

Siwe konstaterar att det ofta är föräldrarna som kommer med de stolliga förslagen, så även på Väringaskolan som ju drivs av föräldraföreningen.
– Ett musasteg närmre pallen på Pisa-proven hade varit värt så mycket mer än ett världsrekord i pärlplatta. Att förstå de olika lagren i en god bok betyder ofantligt mycket mer än en plats i Guinness rekordbok.

Men Väringaskolans elever är dock inte de enda som skrivit in sig i rekordböckerna utan i november höll elever i Gävle världens största mattelektion med 3611 elever i Gavlerinken.
– Jönsig jippofiering av samhället? Javisst, men räknarna höll sig i alla fall till ämnet, fortsätter Siwe

mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
storemore_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider