sap_pan23
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Man rymde från permission

Polisen har en insats i Sigtuna med anledning av en rymning från Kriminalvården.

centrum_artikel_host

Enligt uppgift till märsta.nu pågår en insats i Sigtuna med anledning av en rymning från Kriminalvården. Även en polishelikopter deltar i insatsen och polisen har spärrat av en gata i centrala staden. Längs Märstavägen stannar man fordon och bussar för att söka igenom om man hittar den som rymt.

Enligt Aftonbladet har rymningen skett i samband med en permission. Mannen ska ha sprungit ifrån tre kriminalvårdare, de jagade honom i tre minuter till fots innan man insåg att han försvunnit. Rymlingen ska inte vara farlig för allmänheten enligt tidningens rapportering.

Polisen meddelar vid 14.40-tiden att sökningarna hittills varit resultatlösa. Ärendet kommer att hanteras vidare hanteras av Kriminalvården.

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
connys