vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Överlagt hot mot P-vakt: Skulle skära av kroppsdel

En parkeringsvakt hotades grovt tidigare i veckan av en person som hade fått en P-bot på Arlanda. Gärningsmannen hade ringt upp kommunen och hotat att skära av en kroppsdel på P-vakten.

centrum_artikel_host

”Jag ska skära k-n av dig” ska en person ringt till kommunen och sagt efter att ha fått avslag på en överklagad parkeringsbot som utfärdades på Arlanda. Enligt uppgift till märsta.nu framfördes hotet till en person i receptionen.
– Vi tar detta hot på allvar och kommer att vidta nödvändiga åtgärder, skriver Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret, i ett mail till märsta.nu

Enligt kommunen är det ovanligt med den här typ av överlagda. Den berörda parkeringsvakten kommer att få stöd:
– Vi arbetar aktivt med utbildning kring bemötande samt hur hantera situationer av hot och våld. På Arlanda arbetar parkeringsövervakarna två och två. I övriga delar av kommunen i övrigt varierar det om parkeringsövervakarna arbetar ensam eller två och två, fortsätter Ulf Sävström.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida
oppethus_dec

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
connys
slottsby_outsider
storemore_out
oppethus_out
ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh