centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Oväder stör pendeltågstrafiken: Förseningar och Inställda Avgångar

Oväder har satt käppar i hjulet för pendeltågstrafiken och påverkar linjerna 41, 42X och 43. Förseningar har uppstått och en prognos för när trafiken kan återgå till normal tidtabell saknas för närvarande.

centrum_artikel_host

Resenärer uppmanas vara vaksamma på plattformsskyltar och utrop ombord på tågen då det kan förekomma inställda turer eller förändringar i trafiken med kort varsel. Snabba temperaturväxlingar och snöfall är några av de faktorer som kan leda till förseningar eller till och med inställda pendeltåg under vinterperioden.

De utmaningar som vintervädret ställer framhävs tydligt av SL (Storstockholms Lokaltrafik). Isbildning på växlarna är en av de kritiska aspekterna som kan leda till förseningar och ibland till och med inställda tåg. Även om växlarna är utrustade med värmeslingor för att motverka isbildning krävs ibland manuell röjning för att hålla dem fria från is och snö. SL prioriterar växlarna där flest tåg trafikerar för att minimera störningarna. Ibland låses vissa växlar av Trafikverket för att undvika skador, vilket också kan bidra till förseningar och begränsad trafik.

Vidare kan isbildning på pendeltågen själva utgöra en utmaning. Under vintermånaderna kan upp till 2-3 ton is bildas dagligen på ett pendeltåg. SL genomför regelbunden isborttagning från tågen i deras depåer, vilket ibland kan resultera i färre tillgängliga tåg i trafiken.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
klara_outsider