eldsjal2024_pan
Windefalk, Andersson och Axelsson

Oppositionen: Moderaterna är oseriösa om ICORN

Socialdemokraterna är kritiska till Kommunstyrelsens beslut att avsluta medlemskapet i ICORN: - Den moderatledda kommunledningen agerar oseriöst, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd.

centrum_artikel_host

Den borgerliga kommunledningen är förvisso inte överens men förslaget om att avsluta medlemskapet med ICORN gick igenom ändå. Pernilla Bergqvist (L) hade deklarerat att hon redan på förhand inte avser stödja beslutet. Bergqvist var med i början på 2010-talet när kommunen gick med i Icorn och sedermera även tog emot fristadsförfattare.
– Den moderatledda kommunledningen agerar oseriöst. Å ena sidan stoltserar de med ekonomiska rekordvinster tack vare Coronastöd från den rödgröna regeringen och kraftiga nedskärningar inom den kommunala välfärden, samtidigt menar de att kommunen fortsättningsvis behöver genomföra sparåtgärder. Det går inte ihop! säger Marie Axelsson, oppositionsråd (S)

Oppositionen är enig kring frågan, även Vänsterpartiet och Miljöpartiet ville ha kvar medlemskapet i ICORN.
– Vårt medlemskap möjliggjorde samarbete med andra kommuner, som exempelvis Uppsala som också är medlemmar hos ICORN eller någon av de andra 24 fristäderna i Sverige, säger Niklas Andersson, gruppledare i Vänsterpartiet.

Oppositionen anser att man kunde vara kvar som medlem även om man inte tar emot fristadsförfattare. Något som flera kommuner valt att inte göra.
– Tidigare i år avslutade den moderatledda kommunledningen medlemskapet med Fairtrade city och nu avslutas även samarbetet med ICORN. Detta skickar fel signaler om Sigtuna kommuns identitet och värdegrund samt den självklara rätten till yttrandefrihet, säger Karolina Windefalk, gruppledare i Miljöpartiet.

Fotnot: Moderaterna har valt att inte bemöta kritiken i nuläget.

eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider