vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Omfattande insats mot droghandel i Valsta

Polis slog till mot narkotikahandeln i Valsta och har upprättat femton anmälningar enligt ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Efter en rikta polisinsats i Valsta under månadsskiftet november/december har 15 anmälningar gällande narkotikabrott upprättats:
– Målet med vårt arbete är att störa de kriminella och denna gång arbetade vi mot den öppna narkotikahandeln. Det handlar om att både lagföra dem som begår brott och förhindra att brott sker, säger Emil Andersson, chef i lokalpolisområde Sollentuna i ett pressmeddelande.

Polisen och kommunen arbetar för att öka tryggheten i Valsta, dels genom polisiär närvaro men även genom att sätta upp övervakningskameror som kan vara till hjälp i utredningarna.
– Genom en daglig kombination av både polis i uniform och civilklädda har vi haft en relativt hög synlighet i området vilket många säkert sett, uppger Magnus Carmelid, ansvarig för insatsen.

Anmälningarna rör främst narkotikabrott men även två fall av grov olovlig körning. Bland annat användes en narkotikahund för att lokalisera narkotika som gömts inne i Valsta Centrum.
– Valsta har problem med narkotikaförsäljning och därför känns det extra bra att kunna vara fler poliser på plats där. Platsen är inskriven i våra samverkansöverenskommelser med kommunen och vi kommer fortsätta vår närvaro i området under 2019, säger Magnus Carmelid.

connys_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
marknaden_outsider
connys
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent