eldsjal2024_pan
Röstkaoset har nu fått sitt slutgiltiga beslut i och med att protokollet är justerat och valsedlarna offentliga.Foto: Skärmdump/Facebook

Officiellt med Holst som vinnare av det ogiltigförklarade KSO-valet

Som märsta.nu kunde avslöja redan på kvällen 17:e oktober så var det Olov Holst som fick flest röster, nu är det även bekräftat officiellt enligt Holst då protokollet har justerats

centrum_artikel_host

Med röstsiffrorna 26-25 samt en blank så hade Olov Holst (M) vunnit det val av KSO som ägde rum i samband med budgetfullmäktige 17:e oktober. Men valet ogiltigförklarades på grund av en röstsedel för mycket. Efter många hårda ord blev det till slut ingen votering om KSO då Lars Bryntesson (S) valde att dra tillbaka sitt entledigande:
– I ett försök att dölja det faktum att man uppenbarligen inte längre kontrollerar majoriteten i kommunfullmäktige fortsätter Socialdemokraterna försöken att misstänkliggöra själva processen samtidigt som man inte vågar genomföra ett nytt val. Man låter hellre den KSO som redan beviljats sitt entledigande sitta kvar. Kan desperationen att till varje pris behålla makten beskrivas tydligare, skriver Olov Holst (M) på Facebook.

JK inleder inte förundersökning på ordföranden
märsta.nu kunde redan samma kväll avslöja resultatet vilket fick fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) upprörd att hon sa sig vara irriterad över att man kan ta del av resultatet på märsta.nu. I samband med det anmäldes hon till JO för att ha hindrat folkvalda att uttala sig för media, då JO inte hanterar fullmäktige gick ärendet vidare till JK. Inte heller JK kommer dock att agera efter beslut idag:
– Justitiekanslern tolkar det anmälda uttalandet som att Gun Eriksson endast ger uttryck för att hon personligen är irriterad över att något har publicerats i massmedia. Det är därför tydligt att det här inte är fråga om att hon har efterforskat någon källa eller vidtagit någon otillåten åtgärd som omfattas av stadgandet om censurförbud, skriver JK i sitt beslut.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out