vintermarknad_pan
Röstkaoset har nu fått sitt slutgiltiga beslut i och med att protokollet är justerat och valsedlarna offentliga.Foto: Skärmdump/Facebook

Officiellt med Holst som vinnare av det ogiltigförklarade KSO-valet

Som märsta.nu kunde avslöja redan på kvällen 17:e oktober så var det Olov Holst som fick flest röster, nu är det även bekräftat officiellt enligt Holst då protokollet har justerats

centrum_artikel_host

Med röstsiffrorna 26-25 samt en blank så hade Olov Holst (M) vunnit det val av KSO som ägde rum i samband med budgetfullmäktige 17:e oktober. Men valet ogiltigförklarades på grund av en röstsedel för mycket. Efter många hårda ord blev det till slut ingen votering om KSO då Lars Bryntesson (S) valde att dra tillbaka sitt entledigande:
– I ett försök att dölja det faktum att man uppenbarligen inte längre kontrollerar majoriteten i kommunfullmäktige fortsätter Socialdemokraterna försöken att misstänkliggöra själva processen samtidigt som man inte vågar genomföra ett nytt val. Man låter hellre den KSO som redan beviljats sitt entledigande sitta kvar. Kan desperationen att till varje pris behålla makten beskrivas tydligare, skriver Olov Holst (M) på Facebook.

JK inleder inte förundersökning på ordföranden
märsta.nu kunde redan samma kväll avslöja resultatet vilket fick fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) upprörd att hon sa sig vara irriterad över att man kan ta del av resultatet på märsta.nu. I samband med det anmäldes hon till JO för att ha hindrat folkvalda att uttala sig för media, då JO inte hanterar fullmäktige gick ärendet vidare till JK. Inte heller JK kommer dock att agera efter beslut idag:
– Justitiekanslern tolkar det anmälda uttalandet som att Gun Eriksson endast ger uttryck för att hon personligen är irriterad över att något har publicerats i massmedia. Det är därför tydligt att det här inte är fråga om att hon har efterforskat någon källa eller vidtagit någon otillåten åtgärd som omfattas av stadgandet om censurförbud, skriver JK i sitt beslut.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
defacto_helsida
connys_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
dackskifteoutsider
nrh
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider