eu_valet_panorama
Röstkaoset har nu fått sitt slutgiltiga beslut i och med att protokollet är justerat och valsedlarna offentliga.Foto: Skärmdump/Facebook

Officiellt med Holst som vinnare av det ogiltigförklarade KSO-valet

Som märsta.nu kunde avslöja redan på kvällen 17:e oktober så var det Olov Holst som fick flest röster, nu är det även bekräftat officiellt enligt Holst då protokollet har justerats

centrum_artikel_host

Med röstsiffrorna 26-25 samt en blank så hade Olov Holst (M) vunnit det val av KSO som ägde rum i samband med budgetfullmäktige 17:e oktober. Men valet ogiltigförklarades på grund av en röstsedel för mycket. Efter många hårda ord blev det till slut ingen votering om KSO då Lars Bryntesson (S) valde att dra tillbaka sitt entledigande:
– I ett försök att dölja det faktum att man uppenbarligen inte längre kontrollerar majoriteten i kommunfullmäktige fortsätter Socialdemokraterna försöken att misstänkliggöra själva processen samtidigt som man inte vågar genomföra ett nytt val. Man låter hellre den KSO som redan beviljats sitt entledigande sitta kvar. Kan desperationen att till varje pris behålla makten beskrivas tydligare, skriver Olov Holst (M) på Facebook.

JK inleder inte förundersökning på ordföranden
märsta.nu kunde redan samma kväll avslöja resultatet vilket fick fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) upprörd att hon sa sig vara irriterad över att man kan ta del av resultatet på märsta.nu. I samband med det anmäldes hon till JO för att ha hindrat folkvalda att uttala sig för media, då JO inte hanterar fullmäktige gick ärendet vidare till JK. Inte heller JK kommer dock att agera efter beslut idag:
– Justitiekanslern tolkar det anmälda uttalandet som att Gun Eriksson endast ger uttryck för att hon personligen är irriterad över att något har publicerats i massmedia. Det är därför tydligt att det här inte är fråga om att hon har efterforskat någon källa eller vidtagit någon otillåten åtgärd som omfattas av stadgandet om censurförbud, skriver JK i sitt beslut.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
connys